Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης: “Να αναλάβει και ο Δήμος τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν χρειάζεται ούτε να φοβόμαστε αλλά ούτε και να αδιαφορούμε.”

3 Μαρτίου 202012:32

Την ανάγκη διαρκούς λειτουργίας των αντανακλαστικών των αρμόδιων φορέων σχετικά με αποφυγή εμφάνισης κρουσμάτων από την εξάπλωση του κορονοϊού, επισήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, στο πλαίσιο της έκτακτης σύσκεψης φορέων που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Δημαρχείο Ξάνθης. 

“Μοιάζει να είναι ασταμάτητος ο ιός. Ωστόσο, οι ασθενείς υπακούουν. Δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο μόνοι τους. Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε το μυαλό μας να σκέφτεται για να το αντιμετωπίσουμε ανώδυνα την κατάσταση και να μην μας πέσουν πολλά επεισόδια μαζί, εάν υπάρξουν. Μέχρι στιγμής τα δείγματα είναι αρνητικά .”

Σε σχέση με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του κορονοϊού στην τουριστική δραστηριότητα του τόπου, ο κ. Καραδέδος ανέφερε “Μπορεί σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο να γίνει απειλή για τον τουρισμό του καλοκαιριού -και όχι μόνο- ο ιός. Έχουμε άγνοια αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε αν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι ο ιός. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε όχι την ζημιά που έγινε αλλά τη ζημιά που θα γίνει. Θα μπορούσε ίσως να χρειαστεί να αναβληθεί και το Καρναβάλι του χρόνου.”

Κλείνοντας την τοποθέτητή σου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κάλεσε τον Δήμο να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα. “Να αναλάβει και ο Δήμος τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν χρειάζεται ούτε να φοβόμαστε αλλά ούτε και να αδιαφορούμε.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr