Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ προς Περιφερειάρχη : υλοποιείστε τις προτάσεις μας για την αναχαίτιση της επιδημίας στο Νομό Ξάνθης

14 Μαΐου 202016:20

Τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου αναμένουν ακόμη, δυο εβδομάδες μετά την σύσκεψη που έγινε την 1η Μαίου, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως προκύπτει από το κοινό δελτίο τύπου που έστειλαν πριν από λίγο.

Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων ΑΜΘ Γ. Γεωργιάδης, Α. Αντωνίου, Α. Καραδέδος, Κ. Χαριτόπουλος και Α. Παπανδρούδης κοινοποιούν στην κοινωνία τις έξι (6) προτάσεις που έθεσαν υπόψη του κ. Μέτιου με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την αναχαίτιση της επιδημίας στο Νομό Ξάνθης, καθώς και την καλύτερη αντιμετώπιση δεύτερου κύματος είτε στην Ξάνθη είτε οπουδήποτε στην Περιφέρεια.

Στην σύσκεψη της 1ης Μαϊου, από την πλευρά της Περιφέρειας εκτός από τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο συμμετείχαν και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Βενετίδης και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Γεωργίου αλλά καμία ανταπόκριση δεν υπάρχει μέχρι σήμερα στα έξι θεμελιώδη αιτήματα των Ιατρικών Συλλόγων για την γίνει αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης με τον ιό στην Περιφέρειά μας.

Μάλιστα, η αδράνεια του κ. Περιφερειάρχη στο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων παίρνει και άλλες διαστάσεις καθώς διασύρει τον νομό Ξάνθης και τους κατοίκους του στα μάτια των άλλων πολιτών της Περιφέρειας. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη ενέργεια πληροφόρησης και διαχείρισης ώστε να προκύπτει μια ξεκάθαρη εικόνα και το μόνο που όλο αυτό το διάστημα κάνουν όλοι είναι υπολογισμοί, εκτιμήσεις και συνειρμοί για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων Covid-19 στον νομό Ξάνθης

Πάντως, οι Ιατρικοί Σύλλογοι περιμένουν τονΠεριφερειάρχη κ. Μέτιο να ενεργήσει άμεσα ώστε να γίνουν: 

  1. Άμεση, έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των Ιατρικών Συλλόγων για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά και στα Ιδιωτικά Εργαστήρια.
  2. Επείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από τον Covid-19 στο Νομό Ξάνθης, πριν την άρση περιορισμού μετακίνησης μεταξύ των Νομών.
  3. Διενέργεια τακτικών ελέγχων στις Ιδιωτικές Κλινικές και Μονάδες αιμοκάθαρσης, για την εξασφάλιση εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΔΥ, από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των Ιδιωτικών Κλινικών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΑΘ.
  4. Εξοπλισμό όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με τα εξειδικευμένα μηχανήματα για διενέργεια εξετάσεων με την τεχνική PCR για SARS COV-2 ή πολλαπλάσια αύξηση του αριθμού των εξετάσεων PCR στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που ήδη η εξειδικευμένη εξέταση διενεργείται.
  5. Ενίσχυση όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας με προσλήψεις μόνιμου Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τα οποία υπάρχουν.
  6. Οργάνωση και στελέχωση Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε πρωτεύουσα Νομού, για τη διερεύνηση εμπύρετων λοιμώξεων αναπνευστικού σε πιθανό δεύτερο κύμα Επιδημίας για προστασία και αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr