Η Ξάνθης ως γαστρονομικός προορισμός ! Συνάντηση της ΟΕΒΕ με Ζαγναφέρη με επίκεντρο τον τουρισμό

9 Μαρτίου 201508:35
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη είχαν την Παρασκευή τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης για διάφορα θέματα και, κυρίως, την τουριστική ανάπτυξη  ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα με το Δήμαρχο Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλο για θέματα δικής του αρμοδιότητας.

Γαστρονομικός προορισμός η Ξάνθη

IMG_20150305_091551Στη συνάντηση τα μέλη του Δ.Σ. συζήτησαν θέματα όπως η Βίζα των 72 ωρών, που αποτελεί αίτημα των επαγγελματιών για την διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική Τουρκία αλλά και της προώθησης  της Ξάνθης ως γαστρονομικού προορισμού. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Γιώργος Μπατζακίδης, η Ξάνθη διαθέτει εξαιρετική ποιότητα και ποικιλία για φαγητο σε πολλούς εξαιρετικούς χώρους, διαθέτει ιδιαίτερες γεύσεις και συνταγές και αποτελεί ένα από τα 3-4 μέρη της χώρας, με το καλύτερο φαγητό, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα να προσελκύσει τουρίστες λόγω των γεύσεών της.
 
IMG_20150305_091842-1Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ευαρέσκιά τους για την Περιφέρεια και τις ενέργειες που κάνει για την τουριστική προώθηση με τη συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες πρωτοβουλίες.  Εξάλλου σημαντικό θέμα που απασχολεί τους επαγγελματίες είναι η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές για την οποία ο Αντιπεριφεριεάρχης ανέφερε ότι ισχύει η πρόσφατη απόφασή του, με ορατό το ενδεχόμενο η νέα κυβέρνηση να αλλάξει το ισχύον καθεστώς.
 
Συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος για προβλήματα της αγοράς
IMG_20150305_091831Επίσης αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως η κάλυψη όλων των οικογενειών της Ξάνθης σε δωρεάν  παιδικούς σταθμούς – και της περίπτωσης να συνδράμει τις προσπάθειες του Δήμου αν χρειαστεί- των αδέσποτων συνολικά στο Νομό, της κατάστασης στη δημοτική αγορά για την οποία επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο Αντιπεριφερειάρχης, για τον έλεγχο των θέσεων στάθμευσης στις θέσεις των τουριστικών λεωφορείων, για την κατάσταση με τους μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι για να πάρουν τη συγκοινωνία προς την ορεινή περιοχή.

Τέλος συζήτησαν το θέμα των ελέγχων του ΙΚΑ και τον εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται σε επιχειρήσεις της περιοχής.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr