Οι Ξανθιώτες πάλι κάνουν παράπονα για την τιμή της βενζίνης

3 Ιουλίου 201912:29

Συνήθως , αν όχι πάντα, τα παράπονα για τις τιμές καυσίμων τα κάνουν οι καταναλωτές που διανύουν τόσα χιλιόμετρα κάθε χρόνο, όσο το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ. Αυτοί λοιπόν οι καταναλωτές, από την μια κάτι “μέντες” που πίνουν νερό όταν βρέχει και από την άλλη αυτοί που ξοδεύουν 60 ευρώ το μήνα για fredo αλλά διανύουν 20 χιλιόμετρα για να κερδίσουν στο φουλάρισμα 1 ευρώ, ξαναχτύπησαν. 

Οι παραπάνω που δεν γνωρίζουν,  αλλά έχουν άποψη, πόσα κερδίζουν οι εταιρείες, πόσα κερδίζουν οι πρατηριούχοι, τι φόροι υπάρχουν, πως η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες που δεν γνωρίζουν ότι καν υπάρχουν, μιλάνε για καρτέλ, για εισαγγελείς , την ώρα που είμαστε σε ελεύθεροι αγορά. 

Αυτό που δεν γνωρίζουν επίσης είναι ότι οι πρατηριούχοι είναι “Μπούφοι”, και επειδή είναι “Μπούφοι” αγοράζουν την βενζίνη μόνο 1.57 (σήμερα) και όχι 1,90 έως 2, 10 το λίτρο. Οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν βενζινάδες όχι από πάθος, αλλά απο εργασιακή και αποταμιευτική διέξοδο, αρκούσε ένα χωράφι, μερικές χιλιάδες ευρώ, και το θάρρος σε καλές εποχές να κλέβεις ότι κινείται, γιατί ναι, οι πρατηριούχοι μπορούσαν μόνο να κλέψουν και όχι να κάνουν λαθρεμπόριο.

Αυτοί λοιπόν οι “Μπούφοι”, επειδή δουλεύουν με πολύ χαμηλά κέρδη σε σημείο αυτοκτονίας, πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω , όλοι μαζί, και έτσι ο καταναλωτής θεωρεί ότι πρόκειται για καρτέλ το οποίο ελέγχει την τιμή λιανικής. Από αυτούς όλους οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι αυτοί οι πρατηριούχοι που λόγω όγκου πωλήσεων, αγοράζουν καλύτερες οπότε στην χαμηλότερη τιμή που δημιουργεί ο πρατηριούχος που αγοράζει ακριβά. 

Δηλαδή, ο πρατηριούχος “Μπούφος Α” αγοράζει 1,54 και πουλάει 1,57 , ενώ ο πρατηριούχος “Μπούφος Β” αγοράζει 1,50 και πουλάει 1,57. Δεν υπάρχουν καρτέλ, δεν υπάρχουν συμφωνίες. Ας σωπάσουν λοιπόν οι καταναλωτές, γιατί πρώτον βρισκόμαστε σε ελεύθερη αγορά, και δεύτερον, αν ξυπνήσουν οι “Μπούφοι, πράγμα απίθανο, η βενζίνη θα πωλείται 1,90, σήμερα , στην καλύτερη περίπτωση

Τέλος, όποιος τολμάει, ας ανοίξει πρατήριο! Οι εικόνες του thessalonikipress.gr περιέχουν δύσκολες αλήθειες

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr