Οι XanthiFans απειλούν δημοσιογράφους; Πρωτοφανής ανακοίνωση του συλλόγου φιλάθλων

23 Σεπτεμβρίου 201515:32

Σοβαρό ζήτημα προκύπτει μετά από την ανάρτηση ανακοίνωσης στο site του συλλόγου XanthiFans η οποία, εκτοξεύει απειλές εναντίον δημοσιογράφων, που δεν κατανομάζει.

Η ανακοίνωση περιέχει απειλές και σκαιότατες αξιολογικές κρίσεις σε βάρος τοπικών δημοσιογράφων, επειδή δεν εγκρίνουν το περιεχόμενο των άρθρων τους  καθώς και υποδείξεις.  Προφανώς, ένας σύλλογος φιλάθλων δεν έχει ούτε τη δικαιοδοσία να «απαγορεύει» – όπως αναφέρει επί λέξει- ούτε να υπαγορεύει με ποιο τρόπο θα ασκεί κάποιος τα καθήκοντά του, ούτε φυσικά να απειλεί όποιον «δεν συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις».

Ενδεχομένως να είναι αντικείμενο των διωκτικών αρχών η διερεύνηση αυτής της ανακοίνωσης που περιέχει δημόσιες απειλές, οι οποίες μάλιστα εκτοξεύονται ανώνυμα και στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, λίγες μέρες μετά από επίθεση δημοσιογράφου από οπαδούς ομάδας, που προκάλεσε σοκ στο Πανελλήνιο.

Εγείρεται σοβαρό ζήτημα

Έφόσον η ανάρτηση αυτή δεν έχει ακόμη «κατέβει» και εφόσον αρκετοί έσπευσαν να αναπαραγάγουν το περιεχόμενο, η υπόθεση έχει προσλάβει σοβαρές διαστάσεις. 

Ερωτηματικό είναι και η στάση της ΠΑΕ της πόλης που πρέπει να γνωστοποιήσει αν υιοθετεί αυτού του είδους τις απειλές εναντίον του Τύπου, όχι μόνο για ηθικούς λόγους αλλά και γιατί σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, εφόσον μια ΠΑΕ αναγνωρίζει ένα σύλλογο, είναι επίσης υπόλογη, διοικητικά, για πράξεις και παραλείψεις των μελών ενός συλλόγου φιλάθλων.

Αναμένονται εξελίξεις.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr