Η Σουηδία προχωρά σε απέλαση 80.000 μεταναστών

29 Ιανουαρίου 201608:33

Να απελάσει έως και 80.000 αιτούντες άσυλο που έφτασαν το 2015 στη Σουηδία και οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί προτίθενται η Σουηδία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σουηδίας Άντερς Ίγκεμαν. 

“Μιλάμε για 60.000 άτομα αλλά ο αριθμός θα μπορούσε να αναρριχηθεί σε 80.000 άτομα”, είπε ο Σουηδός υπουργός στη σουηδική τηλεόραση και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την αστυνομία και τις αρχές που είναι επιφορτισμένες με τους μετανάστες να οργανώσουν την απέλασή τους.

Ο Ιγκεμαν μάλιστα είπε πως οι απελάσεις που γίνονται με εμπορικές πτήσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται από εδώ και στο εξής με ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το προτεινόμενο μέτρο ανακοινώθηκε την ώρα που η Ευρώπη αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μία κρίση στην οποία καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστες στις ακτές της Ελλάδας, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, απτόητοι από το κρύο και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν πως στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 46.000 μετανάστες με περισσότερους από 170 να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα αυτή την χρονιά.

Η Σουηδία, που ο πληθυσμός της ανέρχεται στα 9,8 εκατ. είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που έχει λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων σε σχέση με τον πληθυσμό της κάνοντας δεκτούς πάνω από 160.000 αιτούντες άσυλο το 2015, τονίζει η βρετανική εφημερίδα.  Ωστόσο, ο αριθμός των αφίξεων μειώθηκε δραματικά από την στιγμή που η Σουηδία άρχισε τους συστηματικούς ελέγχους ταυτότητας από τις 4 Ιανουαρίου.

thetoc.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr