Η Σοφία Λόρεν επιστρέφει στο σινεμά

7 Ιουλίου 201315:00

Η Ιταλίδα ηθοποιός θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «La Voce Umana», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ.

Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε ταινίες την δεκαετία του ’50, του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90, η Σοφία Λόρεν, στα 78 της, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια απουσίας από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (και τρία μετά την σύντομη εμφάνισή της στο «Εννέα» του Ρομπ Μάρσαλ), για χάρη του γιου της, Εντουάρντο Πόντι.

Ο Πόντι, γιος της Λόρεν με τον σύζυγό της και κινηματογραφικό παραγωγό Κάρλο Πόντι, θα σκηνοθετήσει την μητέρα του στην ταινία «La Voce Umana» («Η Ανθρώπινη Φωνή»), που θα βασιστεί στο ομώνυμο θεατρικό του Ζαν Κοκτό, ουσιαστικά ένας μονόλογος μιας μεσήλικης γυναίκας. Εκείνη μιλά στο τηλέφωνο με τον εραστή της τα τελευταία πέντε χρόνια, την προηγούμενη μέρα του γάμου του με μια άλλη γυναίκα, και καταρρέει ψυχολογικά όσο η συζήτησή τους προχωρά.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζονται γιος και μητέρα: είχαν δουλέψει μαζί και στην πρώτη του ταινία, το «Cuori Estrani» («Ξένες Καρδιές») το 2002. Τα γυρίσματα θα κρατήσουν τρεις εβδομάδες και θα γίνουν στην Ρώμη, την Ιταλία και την Όστια.

Από τη Χριστίνα Λιάπη, www.e-go.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr