Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου επέδωσε τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού

27 Ιουνίου 202008:42

τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης» παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας η κ. Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής:

“Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή απένειμα τα ξίφη στις νέες και νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από τη Σχολή αυτή που κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας έχουν αποφοιτήσει διαχρονικά λαμπροί αξιωματικοί που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας όταν κλήθηκαν να προασπίσουν την εδαφική της ακεραιότητα.
Σήμερα ο ρόλος των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι Ευέλπιδες εκτός από θάρρος, αρετή, άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και δημοκρατικό φρόνημα πρέπει να έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύνθετες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής. Είμαι σίγουρη πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί και το σύνολο του προσωπικού έχουν όχι μόνο πλήρη συνείδηση της αποστολής τους αλλά και την ικανότητα να τη φέρουν σε πέρας σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δυσχερείς και αν είναι αυτές.”

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 231 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα (166 άνδρες, και 25 γυναίκες), 36 άνδρες από την Κύπρο, τρεις άνδρες από την Αρμενία και ένας άνδρας από τη Βοσνία. Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 156 εκ των οποίων 136 άνδρες και είκοσι γυναίκες ενώ 35 στα Σώματα εκ των οποίων τριάντα άνδρες και πέντε γυναίκες.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπρόσωπος της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr