Οι Πόντιοι της Ξάνθης τίμησαν τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

18 Μαΐου 201313:33

Η επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων γιορτάστηκε από το Σύλλογο Ποντίων το πρωί του Σαββάτου στο μνημείο του προσφυγικού ελληνισμού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων. Συνεχίστηκε με την ανάγνωση, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης Θόδωρου Ρωμανίδη, του ιστορικού των διωγμών και της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, μέρος της μεγάλης ελληνικής τραγωδίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Τραγούδια του Πόντου άκουσαν οι αρκετοί παρευρισκόμενοι από τη χορωδία του Συλλόγου Ποντίων ενώ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης, η πολιτευτής της ΝΔ Γεωργία Ανδρέου, αξιωματικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Ο επίσημος εορτασμός από την ΠΕ Ξάνθης πραγματοποιείται την Κυριακή με Θεία Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων ενώ το απόγευμα του Σαββάτου προαγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στη Λέσχη Ποντίων.

genoktonia 2 genoktonia romanidis 13 genoktonia 0

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr