Η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

3 Ιουλίου 201500:20

Σε ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ξάνθης αναφέρει:
Ανοιχτή Επιστολή του Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Ηλία Παπασταυρινίδη:

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από πέντε μήνες κωλυσιεργίας, απέτυχε στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και μεταφέρει το βάρος της απόφασης στον ελληνικό λαό προκαλώντας διχασμό.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού καλώντας τον να ψηφίσει «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» τώρα που το τρένο εκτροχιάστηκε, κάνοντας τον συμμέτοχο σε μια επικείμενη καταστροφή.
Η Κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντηση και δεν έχει εξηγήσει στους πολίτες ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα σε κανένα από τα ενδεχόμενα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Αυτό δεν είναι δημοψήφισμα, είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας.
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Οι πολίτες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. Κάθε άλλη θέση είναι ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας.
Για εμάς τους νέους ανθρώπους δεν υπάρχουν διλλήματα. Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή και κυρίαρχη, μέσα στην Ευρώπη.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, μόνο η εθνική συνεννόηση και η ομοψυχία μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο που η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ μας έφεραν.
Ο ελληνικός λαός ενωμένος οφείλει να απαντήσει με ένα ηχηρό «ΝΑΙ» στην παραμονή μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Μία οικογένεια με παθογένειες που δεν ακυρώνουν όμως την ανάγκη για την ύπαρξή της και κυρίως την συμμετοχή μας σε αυτή.
Εμείς, η νέα γενιά, θα είμαστε αυτοί που θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για τη διασφάλιση του μέλλοντός μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί, το λαό να διχαστεί, τα παιδιά μας να ζήσουν χειρότερα από κάθε άλλη γενιά.
Η Ελλάδα και η θέση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες.
ΟΧΙ στον εθνικό διχασμό. ΝΑΙ σε μια Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Ανοιχτή Επιστολή του Προέδρου Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΟΝΝΕΔ Ξάνθης Ιωάννη Τσάκαλου:

Διανύουμε πλέον πέντε μήνες ανεπιτυχούς διαπραγμάτευσης, διότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε παγιδευμένη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Έφτασε στο σημείο να παίζει την τύχη της χώρας μας και την τύχη όλων των πολιτών στα ζάρια, χωρίς να έχει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.
Προ ημερών είχαν διαψεύσει την ύπαρξη δημοψηφίσματος καθώς και το κλείσιμο των τραπεζών. Και στις δύο περιπτώσεις οι προσδοκίες  τους κατέρρευσαν. Το δημοψήφισμα είναι μπροστά μας και έχει προκαλέσει το διχασμό των συμπολιτών μας.
Είδαμε εικόνες που κάθε άλλο παρά εθνική περηφάνια πρέπει να μας προκαλούν. Ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών. Αγανακτισμένος κόσμος. Απελπισμένοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Παγωμένη αγορά.
Ο τουρισμός, η ισχυρότερη οικονομική βιομηχανία της χώρα μας, ζημιώθηκε ανεπανόρθωτα για την τρέχουσα χρονική περίοδο λόγω των ακυρώσεων που προκάλεσε η αβεβαιότητα της οικονομίας.
Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να συνεισφέρουμε στο μέγιστο βαθμό, με κάθε διαθέσιμο όπλο που διαθέτουμε, για την παραμονή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στη ζώνη του ευρώ, για το συμφέρον όλων  μας. Κάθε άλλη επιλογή ωφελεί μόνο όσους κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελλάδας και εις βάρος των ίδιων των Ελλήνων.
Η απάντησή μας είναι «ΝΑΙ» στην Ευρώπη και «ΝΑΙ» στο ευρώ, γιατί μόνο εκεί βρίσκεται το λιμάνι σταθερότητας, ασφάλειας και προοπτικών ανάπτυξης.

Ανοιχτή Επιστολή του Υπεύθυνου Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ξάνθης Νικόλαου Τούλη:

Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση κατά την οποία παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα εξαθλίωσης του ελληνικού λάου. Η Κυβέρνηση σε μια δύσκολη συγκύρια, επέλεξε με ένα δημοψήφισμα να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα και να φέρει την πατρίδα μας σε ακόμα πιο μειονεκτική θέση. Ο πρωθυπουργός  επέλεξε να βάλει την παράταξη του επάνω από το κοινό καλό, επάνω από την εθνική ασφάλεια, επάνω από τους ίδιους τους πολίτες, προκαλώντας διχασμό.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, ο λαός μας οφείλει να είναι ενωμένος έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση όσο πιο αναίμακτα γίνεται. Αντίθετα, όμως, παρατηρούμε την κοινωνία να είναι χωρισμένη σε δυο στρατόπεδα, όπου η μια πλευρά προσπαθεί να κατατροπώσει την άλλη, χωρίς καμία από τις δυο να αντιλαμβάνεται πως οι μοναδικοί χαμένοι είμαστε στην ουσία εμείς οι ίδιοι, οι Έλληνες. Όλο αυτό πρέπει να τελειώσει εδώ.
Αναφορικά με τα ενδεχόμενα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αλλά και τις επιπτώσεις τους, είναι πλέον ολοφάνερο ότι ένα «ΟΧΙ», θα οδηγήσει την Ελλάδα αδιαμφισβήτητα  εκτός Ευρώπης και ευρώ. Οι συνέπειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την χώρα μας θα ήταν πολύ άσχημες, ενώ για τους πολίτες θα ήταν αφάνταστα  δραματικές. Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στα ΑΤΜ και στα σούπερ μάρκετ θα αποτελούσαν ένα μικρό δείγμα μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής.
Από την άλλη πλευρά  ένα «ΝΑΙ», σίγουρα δεν θα μετατρέψει την Ελλάδα σε παράδεισο, αποτελεί όμως το μοναδικό δρόμο σχετικά με το μέλλον μας, καθώς μας προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης μιας και μας κρατά εντός της Ευρώπης.

Έτσι, σκεπτόμενοι πάνω σε έναν άξονα λογικής και όχι με βάση την απελπισία, ενώνουμε τις φωνές μας, βάζουμε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και διασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Την Κυριακή με ένα ηχηρό μήνυμα δείχνουμε σε όλους πως η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Δεν αφήνουμε κανέναν να μας βγάλει από το σπίτι μας. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και εκεί πρέπει να μείνει.
ΟΧΙ στον κοινωνικό διχασμό. ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ, NAI στην Ευρώπη.  

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr