Η νέα εποχή της AEGEAN, με νέο αεροσκάφος και νέο λογότυπο – Λαμπρή τελετή στο αεροδρόμιο Αθηνών

13 Φεβρουαρίου 202010:12

Το πρώτο από τα δύο νέα αεροσκάφη της AEGEAN, ενώ την ίδια στιγμή, το δεύτερο αεροσκάφος έκανε τιμητική βόλτα πάνω από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε ντυμένο με το νέο λογότυπο της εταιρείας, πάντα με τα γνωστά φτερά αλλά σε μεγαλύτερη έκταση και με πολύ μπλε χρώμα, μέχρι και το κάτω μέρος της ατράκτου, αλλά και τους κινητήρες.

Τα δύο αεροσκάφη Α320neo και A321neo, μαζί με 4 ακόμα που θα παραλάβει η AEGEAN μέχρι τον Ιούλιο, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας, για τη σταδιακή προμήθεια μέχρι το 2024, τουλάχιστον 46 ολοκαίνουργιων αεροσκαφών, μια επένδυση κόστους 6 δισ. δολαρίων. Επίσης, υπάρχει συμφωνία και για επιπλέον 12 αεροσκάφη, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, για παράδοση έως το 2025.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για μια «φωτεινή μέρα για AEGEAN και την εθνική οικονομία», χαρακτηρίζοντας τη «μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, μια παραγγελία ισάξια σε μέγεθος μεγάλων κολοσσών του εξωτερικού».

Επισήμανε ότι η AEGEAN είναι άξιος συνεχιστής ενός αιώνα που ξεκίνησε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο με την Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία και συνεχίστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση με τον Ολυμπιακή, που τους έφθασε στα πέρατα της οικουμένης.

Ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο της AEGEAN, που τα τελευταία 9 χρόνια ανακηρύσσεται ως η καλύτερη περιφερειακή, αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Eχει καταστεί ο εθνικός μας αερομεταφορέας. Παραμένει παράσημο για τους 3.100 εργαζόμενους και τους 2000 της επίγειας εξυπηρέτησης,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως είπε, «η παρουσία μου εδώ είναι και πολιτική. Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που προσθέτουν και περισσότερες εισφορές και φόρους.»

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η Ελλάδα προχωρά και στο θέμα των αερομεταφορών, ωστόσο επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν βήματα και στον τομέα της δημόσια διοίκηση, ενώ τόνισε ότι θα μειωθούν οι φόροι μόλις το επιτρέψει ο χώρος.

«Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία. Θα προικίσουμε τη χώρα με υποδομές που θα ενθαρρύνουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Καλώ τους επιχειρηματίες να πάρουν μέρος στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας,» είπε, μεταξύ άλλων, ευχόμενος καλοτάξιδα τα νέα αεροσκάφη.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, που άνοιξε την εκδήλωση, είπε ότι «δουλεύουμε για να κάνουμε πράξη το όραμα του ιδρυτή μας. Διπλασιάσαμε τους επιβάτες σε 6 χρόνια. Το 2019 είχαμε 15 εκατ. επιβάτες, ενώ στη 10ετία της κρίσης συνεισφέραμε 2,7 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.»

Επίσης, ανέφερε ότι το 2020 σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα στην 3η δεκαετία της εταιρείας, η οποία θα επενδύει 500 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του στόλου. Μάλιστα, η εταιρεία αποκτά το πιο διευρυμένο αεροπορικό δίκτυο που είχε ποτέ.

«Καλοσωρίζουμε το αύριο με προσήλωση στην εξέλιξη και γνώμονα τον άνθρωπο,» τόνισε, λέγοντας ότι με τα νέα αεροσκάφη και τους καινούργιους κινητήρες της Pratt & Whitney, μειώνονται ανά θέση οι ρύποι κατά 19-23%, σε σχέση με τωρινό στόλο, ενώ επισήμανε ότι τα νέα αεροσκάφη αυξάνουν τις πτήσεις και τη δυνατότητα για νέους προορισμούς. «Οι επόμενοι μήνες θα είναι δημιουργικοί, για μια ακόμα καλύτερη ταξιδιωτική υπηρεσία. Ένα νέο περιβάλλον για τη χώρα. Κάθε νέο αεροσκάφος σημαίνει περισσότερες δουλειές, νέα έσοδα για το κράτος, περισσότερο τουρισμό. Σημαίνει 70 θέσεις εργασίας, 100.000 νέους επισκέπτες ετησίως, 80 εκατ. άμεσα έσοδα στον τουρισμό,» κατέληξε.

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. της AEGEAN.

«Η ιστορία συναντά το μέλλον. Η υπόσχεση που δώσαμε πριν 20 χρόνια για ένα ποιοτικό προϊόν στον πελάτη, αποτυπώνεται τώρα. Κάναμε λάθη, αλλά με επιμονή πετύχαμε πολλά, ίσως περισσότερα από όσα περίμενε ο ιδρυτής Θεόδωρος Βασιλάκης,» είπε, για τον άνθρωπο που οραματίστηκε την εταιρεία και έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

«Όλα έγιναν από την ομάδα που έχουμε, με ένα εξαιρετικό ηγέτη, τον Δημήτρη Γερογιάννη. Πετύχαμε διότι μας στήριξαν και σημαντικοί επιχειρηματίες,. Ολοι μαζί δημιουργήσαμε μια εταιρεία που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου, στα έσοδα, σε ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές. Η παραχώρηση των αεροδρομίων είναι το θετικό βήμα, αλλά οι υπηρεσίες του δημοσίου έμειναν πίσω. Η σημερινή μέρα είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή. Ένα βήμα για περισσότερα για την AEGEAN και όλη τη χώρα. Είμαι υπερήφανος διότι η ομάδα μας μεγαλώνει,» είπε, ενώ τόνισε ότι με τις υποτροφίες σε νέους πιλότους, θα αποφοιτήσουν από τις ελληνικές σχολές 118 νέοι, από τους 1650 που δήλωσαν συμμετοχή.

«Το να μπορείς να μεγαλώνεις είναι σημαντικό. Όπως και να συνεργάζεσαι. Μόνο με συμπράξεις στον τομέα του τουρισμού, μπορούμε να πάμε μπροστά,» κατέληξε.

 

 

www.huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr