Οι Ναζί είχαν δημιουργήσει σχολές για τις επίδοξες νύφες των αξιωματικών των Ες Ες

14 Αυγούστου 201317:00

Οι νεαρές γυναίκες των Ναζί, θα πρέπει να διδάσκονται «πλύσιμο, μαγείρεμα, να φροντίζουν τα παιδεία τους.” Οι κανόνες που πρέπει να υπακούουν οι επίδοξες σύζυγοι των ανδρών των Ες Ες, αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφα που βρίσκονταν στο Ομοσπονδιακό Αρχείο και έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Εκείνη την εποχή δημιουργήθηκαν σχολές οι οποίες αναλάμβαναν ν εκπαίδευση των νεαρών γυναικών, υπαγόρευαν ότι αυτές έπρεπε να διδαχθούν πλύσιμο, μαγείρεμα, ανατροφή παιδιών και οικιακό προγραμματισμό, προτού σταθούν δίπλα στους άνδρες.

Παράλληλα έπρεπε να εκτός από οικοκυρικά, οι γυναίκες εκπαιδεύονταν και σε κοινωνική μόρφωση, όπως δηλαδή πώς θα στέκονται σωστά στο πλευρό του συζύγου τους.

Η Gertrud Scholtz-Klink, επικεφαλής των σχολών για νύφες των Ναζί, ανέφερε “Αυτή η συμμετοχή είναι η ανάσταση των ανθρώπων μας”.
Οι σχολές για νύφες ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Scholtz-Klink με τον αρχηγό των Ες Ες Heinrich Himmler.
Ο Himmler υπέγραψε διάταγμα το 1936 διατάσσοντας όλες τις γυναίκες που επιθυμούσαν να παντρευτούν ένα μέλος των Ες Ες να συμμετάσχουν στο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, έγγραφα που αποκαλύφθηκαν φανερώνουν ότι οι Ναζί αντιμετώπιζαν τις γυναίκες ως μηχανές αναπαραγωγής και υποστηρικτές του αγώνα. Η Scholtz-Klink εξυμνούσε τη μητρότητα ως θεϊκή, ενώ σε πάρτι των ανώτερων ηγετών των Ες Ες το 1935 διατυμπάνιζε: “Μας χρειάζεστε, εξαρτάστε από εμάς. Είμαστε σε κάτι καλό, συμμετέχουμε στην αναγέννηση του λαού μας. Οι γυναίκες πρέπει να είναι οι πνευματικές τροφοί και οι μυστικές βασίλισσες του λαού, που τάχθηκαν από τη μοίρα σ’ αυτήν την ειδική αποστολή”. Όμως το δόγμα των σχολών για νύφες άρχισε να κλονίζεται όσο ο πόλεμος είχε υψηλό τίμημα στο εσωτερικό μέτωπο.

Η Scholtz-Klink ήταν η μόνη γυναίκα που έφθασε υψηλά στην ιεραρχία των Ναζί στην ιστορία του Γ’ Ράιχ. Η πρώτη σχολή δημιουργήθηκε νήσο Schwanenwerder, στη λίμνη Wannsee έξω από το Βερολίνο.

Πηγή:news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr