“Η μυρωδιά της σαπίλας δεν καλύπτεται με τίποτα” λέει η Ξανθιώτισσα Δώρα Αυγέρη για τις εξελίξεις στην προμήθεια self tests

18 Απριλίου 202101:04
Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, η καταγόμενη από την Ξάνθη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη, αναφέρεται σε μια εξέλιξη που αφορά στην κατεπείγουσα προμήθεια self tests.
 
Σύμφωνα με την κα Αυγέρη, η οποία είναι αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αντιπολίτευσης, λίγο πριν εκπνεύσει το Σάββατο, κρίθηκε έκπτωτη η ανάδοχος εταιρεία από την οποία η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη παρήγγειλε 3.000.000 self test με συνολικό κόστος € 10.080.000.
 
Αναφερόμενη, μάλιστα, σε άρθρο της εφημερίδας “Δημοκρατία” του Σαββάτου, η Βουλευτής δημοσιοποίησε την πληροφορία της εφημερίδας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία αμέσως μετά την παραγγελία των self tests από την ελληνική κυβέρνηση.
 
Πάντως, όπως προκύπτει από την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την έκπτωση της εν λόγω εταιρείας από τον ρόλο της αναδόχου εταιρείας για την προμήθεια 3 εκατομμυρίων self-tests, αυτό συνέβη γιατί η εταιρεία ζήτησε παράταση για την παράδοσή τους που αρχικά είχε ημερομηνία 12 Απριλίου 2021. Καθώς όμως άνοιξαν τα λύκεια και ανοίγουν διαδοχικά και άλλοι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας υπό την προϋπόθεση του self-test, αυτό δεν έγινε αποδεκτό και η εταιρεία κρίθηκε έκπτωτη ενώ η εγγυητική επιστολή για την καλή εκτέλεση ύψους € 504.000 παρακρατήθηκε ως ποινή υπέρ του ελληνικού δημοσίου.
   
Επ’ ακριβώς η ανάρτηση της κας Αυγέρη, αναφέρει: 
 
Έκτακτο και αποκλειστικό!
Βράδυ Σαββάτου, στις 19:37, η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την εταιρία Swiss Med από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ!
Πρόκειται για την εταιρία που συστήθηκε έξι μήνες πριν από το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε παραμονή της 25ης Μαρτίου και έληξε σε τρεις μέρες!
Πρόκειται για την εταιρία-φάντασμα που απασχόλησε τον Τύπο, καθώς η εταιρία δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο, ενώ αντιθέτως έχει άλλες περίεργες σχέσεις…
Το θέμα έγινε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία δεν απαντήθηκε.
Το θέμα χόντρυνε ακόμη περισσότερο, όταν στη σημερινή «Δημοκρατία» αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρία πουλήθηκε σε άλλη εταιρία με περίεργες σχέσεις -και επίσης καμία σχέση με το αντικείμενο- αμέσως μετά την ανάθεση της παραγγελίας των 10 εκατομμυρίων!
Πρέπει να έπεσε πολλή δουλειά στο Μαξίμου βράδυ Σαββάτου για να βρεθεί το αποσμητικό που θα κρύψει την μπόχα.
Αλλά η μυρωδιά της σαπίλας δεν καλύπτεται με τίποτα!
ΥΓ
Η προθεσμία για την παράδοση των τεστ έληγε στις 13/4/2021
Η μεταβίβαση της SWISS MED έγινε στις 12/4/2021!
Η απόφαση της έκπτωσης ελήφθη σήμερα το βράδυ!
 
Η απόφαση έκπτωσης της αναδόχου εταιρείας από τον ρόλο του αναδόχου για την κατεπείγουσα προμήθεια self tests

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr