Οι κούκλες όλου του κόσμου γιορτάζουν στις 21 Μαρτίου

20 Μαρτίου 201917:31

«Σήμερα οι κούκλες όλου του κόσμου γιορτάζουν. Διότι κατάφεραν να συντροφέψουν τον άνθρωπο στα δύσκολα εδώ και τουλάχιστον 25 χιλιάδες χρόνια. Γιατί, παρά τις αντίξοες συνθήκες, παραμένουν μαγικές και τρομακτικές και γελοίες». Με αυτό το μήνυμα το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθέατρου προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν τις μαριονέτες να γιορτάσουν και φέτος στις 21 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μπέττυ Κοκαράκη, μέλος του Ελληνικού Κέντρου Κουκλοθεάτρου Unima Hellas «στην Ελλάδα αρχίσαμε να γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα από το 2003. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια το ελληνικό κουκλοθέατρο φαίνεται να αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και διαπιστώνουμε πολλούς αρμόδιους φορείς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να γίνουν παραστάσεις σε σχολεία, σε δημοτικούς χώρους. Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς φορείς όπως πανεπιστήμια, πολιτιστικά κέντρα, ενώσεις εκπαιδευτικών, δήμους κλπ) συν-διοργανώνοντας φεστιβάλ, εκθέσεις, ημερίδες, εργαστήρια, παρουσιάσεις και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και διάλογο με αρκετούς άλλους θεατρικούς φορείς. Περιστασιακά δίνουμε και παραστάσεις, και οργανώνουμε δρώμενα και σε πεζοδρόμους».

 
 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr