Οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ στην Ξάνθη για το δημοψήφισμα

1 Ιουλίου 201516:22

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΚΚΕ Ξάνθης, αναφέρεται:

Με μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες, συζητήσεις σε γειτονιές της Ξάνθης, χωριά του Δήμου Τοπείρου, Μύκης, Αβδήρων, και χώρους δουλειάς, βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο πανκινητοποίησης από την ΚΟ Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε πλατιά εξόρμηση στο κέντρο της πόλης. Στόχος είναι να μη μείνει λαϊκή οικογένεια, σπίτι εργάτη, ανέργου, αυτοαπασχολούμενου όπου δεν θα μπει η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν το λαό να απορρίψει το ψευτοδίλημμα της συγκυβέρνησης, που και οι δυο απαντήσεις του οδηγούν σε 3ο μνημόνιο. Να διαλέξει το δρόμο της απόρριψης των εκβιασμών, να ακυρώσει στην πράξη την προσπάθεια στοίχισης πίσω από μέτρα – καρμανιόλα για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Στο επίσημο αίτημα κατέθεσε χθες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Γ. Ντάισελμπλουμ για νέα δανειακή σύμβαση ύψους 29,1 δισ. ευρώ για τη περίοδο 2015 – 2016, και για τρίτο μνημόνιο, η συγκυβέρνηση ευθύς εξαρχής ομολογεί τα παρακάτω:

► Ότι η νέα δανειακή σύμβαση αφορά, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, την αποπληρωμή του χρέους.

► Οτι δεν πρόκειται από τα νέα δάνεια να επιστραφούν τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων στους δικαιούχους τους, που η συγκυβέρνηση έβαλε στο χέρι με την περιβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

► Οτι δεν υπάρχει διαθέσιμη ρευστότητα προκειμένου να ανακυκλωθούν οι βραχυπρόθεσμες εκδόσεις εντόκων γραμματίων προς τους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, για την εξυπηρέτηση των οποίων επίσης θα αξιοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Το δίλημμα για το λαό είναι ένα: Ή θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ισχυρό ΚΚΕ ή τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις και νέες απώλειες.

Στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την ερχόμενη Κυριακή, ο λαός να πει το δικό του ΟΧΙ και στα δύο μνημόνια, το δικό του ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και τον ίδιο στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr