Οι κάτοικοι του Αρναούτ απαιτούν τεκμηριωμένες απαντήσεις για την καραντίνα των 14 ημερών

23 Απριλίου 202018:42

Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι του χωριού Αρναούτ, έπειτα από την ανάδειξη από το Xanthipress των πρώτων αντιδράσεων χθες λίγες ώρες μετά την εφαρμογή της καραντίνας σε Ζουμπούλι και Αρναούτ. 

Εστιάζοντας ταυτόχρονα στο γεγονός ότι την καραντίνα την επέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, η ανακοίνωση των κατοίκων, -κατά δήλωση των ίδιων- γίνεται “σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανακριβείς δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν σε μερίδα των ΜΜΕ”, κατόπιν, βεβαίως, των επίσημων ανακοινώσεων της πολιτείας για την επιβολή της καραντίνας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

“Από τις 20:00 της 21ης Απριλίου του έτους 2020 έως τις 20:00 της 4ης Μαϊου 2020 έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στους οικισμούς Ζουμπούλι και Αρναούτ του Δήμου Μύκης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας έγινε καθώς διαπιστώθηκαν δύο θετικά κρούσματα στον νέο κορονοϊό (COVID 19) στον οικισμό Ζουμπούλι. Έκτοτε έχουν λάβει χώρα αναληθή δημοσιεύματα κατά τα οποία α) υπήρχε θάνατος από τον ιό αυτό στον οικισμό Ζουμπούλι, πρόκειται για έναν 35χρονο ασθενή του ιού στην Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και ευχόμενοι επ’ευκαιρία ταχεία ανάρρωση σε όλους τους νοσούντες από αυτόν τον ιό αλλά και γενικά σε όλους τους αρρώστους και β) ότι υπάρχουν πολλαπλά ύποπτα κρούσματα στον οικισμό του Ζουμπουλίου.

Επειδή ουδείς έχει υποβληθεί σε εξέταση αλλά ούτε νοσεί (έχοντας δηλαδή συμπτώματα γρίπης) ούτε από το Ζουμπούλι ούτε από το Αρναούτ. Επειδή το δημοσίευμα που αφορά τον θάνατο από τον ιό στο Ζουμπούλι είναι ανάξιο σχολιασμού.

Για τους λόγους αυτούς και απευθυνόμενοι προς κάθε αρμόδια αρχή, αφού δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με κανέναν αρμόδιο, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες μας, αιτούμαστε:

α) να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,

β) να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από ποιον οικισμό υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, με ποιον τρόπο έχουν κριθεί ύποπτα, εάν έχουν υποβληθεί σε εξέταση και πότε αναμένονται τα αποτελέσματα τους,

γ) γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αλήθεια να ανασκεύασουν άπαντες τα δημοσιεύματά τους περί υπόπτων κρουσμάτων και θανάτου και να ζητήσουν συγνώμη από την μικρή κοινωνία που βάλλεται στον βωμό της τηλεθέασης

και να γίνουν άμεσα εξέτασεις στο σύνολο των κατοίκων και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με ταυτόχρονο κατ΄οίκον περιορισμό των νοσούντων, όπως ακριβώς έχει γίνει σε εκατοντάδες ή χιλιάδες περιπτώσεις ανά την επικράτεια.”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr