Η οικονομία τα επόμενα έτη μετά την πανδημία

26 Οκτωβρίου 202012:13

Εφοδιαστική αλυσίδα, – μεγάλα τα κενά. Στη χώρα μας ως ποσοστό είμαστε πολύ πίσω έχοντας μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Ο κλάδος παγκόσμια εμφάνισε αδυναμίες. Σε μια παγκόσμια οικονομία όπου άνω του 60% των εξαγόμενων προϊόντων παράγονται στην Κίνα, οι αποθήκες και τα κέντρα διανομής, δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στους αιφνίδιους ρυθμούς μεταβολής εισροών – εκροών.

Απαιτείται επένδυση στη διαχείριση κρίσεων, στην αναζήτησή εναλλακτικών προμηθευτών για τις παγκόσμιες αλυσίδες, στον ανασχεδιασμό της μεταφοράς και στην διαχείριση των ηλεκτρονικών αγορών που είναι το μέλλον.

Παγκοσμίως και ακόμη περισσότερο στη χώρα μας είναι απαραίτητα τα μέτρα προς διευκόλυνση των επενδύσεων στον κλάδο αποθηκών και μεταφορικών εταιρειών.

Το λιανεμπόριο έχει αλλάξει εδώ και πολλά έτη με μεταβολή προς τις μεγάλες μονάδες. Η τάση είναι προς τα ηλεκτρονικά καταστήματα και η έμφαση πρέπει να δοθεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα συστήματα ERP και CRM.

Οι αγορές on line έχουν πολλαπλασιάσει τον αντίκτυπο τους. Πρέπει να προσαρμοστούμε.

Ο κόσμος αλλάζει, φροντίστε να ανέβετε στο τρένο.

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και ίσως μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις.

Με εκτίμηση

Αρεταίος Σαββίδης

Sales Manager – Αν.Μακεδονία & Θράκη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr