Οι εξελίξεις την επόμενη μέρα, μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Έκτακτο Eurogroup

5 Ιουλίου 201521:39

Οι διαπραγματεύσεις που είναι στον πάγο από την 1η Ιουλίου φαίνεται πως ξεκινούν εκ νέου από αύριο. Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ενδέχεται να γίνει αύριο, ενώ έχει ανακοινωθεί επίσημα συνεδριάση μέσω τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup θα γίνει στις 12.30 ώρα Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της αναμένεται να γίνει η αποτίμηση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης αλλά και να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, «δεν υπάρχουν σχέδια για επείγουσα σύγκληση του Eurogroup για την Ελλάδα τη Δευτέρα».  

Πάντως το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει  μέσω τηλεδιάσκεψης το EuroWorking Group προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να λάβει αποφάσεις για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.

tvxs.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr