Η Ένωση Συντακτών καταδικάζει τις απειλές κατά δημοσιογράφων στην Ξάνθη

28 Σεπτεμβρίου 201511:27

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Ένωση Συντακτών Ημερημσίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, μετά τα όσα προηγήθηκαν στην Ξάνθη, την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει:

Δημοσιογράφοι στο στόχαστρο οπαδικής βίας στην Ξάνθη.

Η ΕΣΗΕΜΘ  καταδικάζει απερίφραστα την επιχείρηση στοχοποίησης δημοσιογράφων και τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εις βάρος τους από σύνδεσμο οπαδών στην Ξάνθη. Η ενθάρρυνση της τυφλής αθλητικής βίας και του οπαδισμού είναι υπόθεση που οφείλει να απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες, οι οποίες με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, έχουν αυξημένη ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις των αναγνωρισμένων συλλόγων τους.

Η ελληνική κοινωνία και ο δημοσιογραφικός κόσμος έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν  και δεν διαθέτουν την πολυτέλεια να απασχολούνται από την οπαδική βία, ενώ ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει ήδη πληρώσει φόρο αίματος από παρόμοιες ανεύθυνες συμπεριφορές και επιθέσεις.

Ο εργασιακός εκπρόσωπος της Ένωσης Συντακτών στην περιοχή κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης 24/9 στην Εισαγγελία της Ξάνθης μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου η δικαιοσύνη να διερευνήσει περαιτέρω την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr