Η Ένωση Ι. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων νομού Ξάνθης καταδικάζει τη νέα σφαγή του παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό.

15 Μαΐου 201808:35

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον 55 νεκρούς και 2.771 τραυματίες Παλαιστίνιους από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενάντια σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στον τοποθετημένο από το Ισραήλ – αυθαίρετα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου – φράχτη για την οριοθέτηση των «συνόρων» στη λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των νεκρών 8 είναι κάτω των 16 ετών. Δεκάδες είναι οι τραυματισμένες γυναίκες και πάνω από 120 οι τραυματισμένοι ανήλικοι.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν σήμερα την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία.

Είναι πιθανή μια γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Μ. Ανατολή. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Η συγκυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα που μετατρέπουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες επεμβάσεις προκειμένου να υπερασπιστούν τα κέρδη των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απαιτούμε:

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία, τα αεροπλάνα, οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και της Παλαιστίνης.

Η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/05 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr