Η Ένωση Φοροτεχνικών Ξάνθης ζητά από τον Αν. Υπουργό αυτόματο συμψηφισμό για την αύξηση της προκαταβολής φόρου

26 Νοεμβρίου 201512:00

Σε επιστολή της προς τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης, αναφέρει:

Mε τον νόμο 4336/2015 αυξήθηκε αναδρομικά η προκαταβολή φόρου από 80% σε 100%, για τα κέρδη των νομικών προσώπων που αφορούν φορολογικά έτη τα οποία εκκινούν από την 1.1.2014  και μετά. (σχετική απόφαση ΠΟΛ.1217/24.9.2015)

Ήδη στο taxis αναρτήθηκαν οι οφειλές από την επιπλέον προκαταβολή φόρου, ωστόσο έχει παρατηρηθεί το εξής παράδοξο: Κατά την αρχική υποβολή των δηλώσεων Ν, φορολογικού έτους 2014 προέκυψε πιστωτικό υπόλοιπο σε πληθώρα νομικών προσώπων και ενώ κατά τη νέα εκκαθάριση, λόγω της αύξησης της προκαταβολής, θα έπρεπε άμεσα η διοίκηση να συμψηφίσει τα ποσά των πιστωτικών υπολοίπων, αυτό όμως δεν έγινε και στο taxis εμφανίζει, την επιπλέον προκαταβολή στα στοιχεία οφειλών.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για άλλη μια φορά στις Δ.Ο.Υ και κατ’ επέκταση στους φορολογούμενους και στους λογιστές τους.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα το πρόσθετο ποσό ενώ έχουν να λαμβάνουν από την υποβολή της δήλωσης Ν του φορολογικού έτους 2014,

Επειδή υφίστανται ρυθμίσεις που ενδεχομένως να ακυρωθούν αν δεν συμψηφιστεί άμεσα το ποσό,

Επειδή θα χαθούν αμέτρητες εργατοώρες από τους υπαλλήλους των Δ.Ο.Υ και τους λογιστές- φοροτεχνικούς για συμψηφισμούς, που θα μπορούσαν να γίνουν άμεσα από το ίδιο το σύστημα του taxis,

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε να γίνουν άμεσα οι συμψηφισμοί, χωρίς τη συνδρομή των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ, ή των εκπροσώπων των νομικών προσώπων ή των λογιστών-φοροτεχνικών, όπως άλλωστε έγινε και με τα φυσικά πρόσωπα – αγρότες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr