Η ενεργειακή αναβάθμιση 5 κτιρίων του Δήμου Αβδήρων τα μοναδικά χρηματοδοτούμενα έργα από την Περιφέρεια ΑΜΘ σε ολόκληρο τον Νομό

4 Νοεμβρίου 202013:46

Πέντε (5) από τα συνολικά 33 έργα που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων χωροθετούνται στο νομό Ξάνθης, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των υποβληθέντων φακέλων. 

Την χρηματοδότηση και για τα 5 έργα λαμβάνει ο Δήμος Αβδήρων και συγκεκριμένα πρόκειται για την ενεργειακή αναβάθμιση (α) του Δημαρχείου Αβδήρων, (β) του ΚΕΔΑΠ Ν. Κεσσάνης, (γ) του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου, (δ) του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων και (ε) του Γυμνασίου Γενισέας του Δήμου Αβδήρων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης Δήμος Πρότυπο Χ. Δημαρχόπουλος, αποδοκιμάζει δημόσια με 4 ερωτήσεις τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη αναφορικά με το ότι ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι μεταξύ αυτών των φορέων που λαμβάνουν χρηματοδότηση για ενεργειακές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια. 

Πιο συγκεκριμένα, η δημόσια επιστολή του κ. Δημαρχόπουλου προς τον κ. Τσέπελη αναφέρει:

 

Κύριε δήμαρχε,

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΑΜΘ στις 2-11-2020, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η ένταξη 33 νέων έργων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που οι αρχικοί του πόροι, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, ανέρχονταν στο ποσό των 15.000.000,00€ και θα επέτρεπαν την ένταξη και χρηματοδότηση 11 από τα 33 συνολικά έργα για τα οποία κατατέθηκε σχετική αίτηση.

Μετά από απόφαση του ΠΑΜΘ να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των έργων, προστέθηκε το ποσό 15.480.290,00€ και ανήλθε συνολικά στο ποσό των 30.480.290,00€.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων συμβάλλουν στη μείωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων, και αποτελούν μια επένδυση με διαρκές θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και στην οικονομία του τόπου.

Ο Δήμος Αβδήρων, και τον συγχαίρουμε γι αυτό, επέτυχε να λάβει ως συνολική χρηματοδότηση το ποσό του 1.454.868,77 € και να εντάξει στο πρόγραμμα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του Δημαρχείου, του ΚΕΔΑΠ Ν. Κεσσάνης, των δημοτικών σχολείων Πολυσίτου και Αβδήρων και του Γυμνασίου Γενισέας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η υλοποίηση των έργων αυτών να αποτελέσουν οδηγό για περεταίρω ανάπτυξη.

Ερωτάστε: 

  1. Άν ο Δήμος Ξάνθης υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση.
  2. Πόσα δημοτικά κτίρια χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης.
  3. Πόσες και ποιες προτάσεις υπέβαλε.
  4. Πόση χρηματοδότηση έλαβε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr