Η Έλενα Αμβροσιάδου στις 50 ισχυρότερες γυναίκες των hedge funds

9 Αυγούστου 201317:00

Σε ένα μάλλον ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον, όπως είναι τα hedge funds, η Ελληνίδα Έλενα Αμβροσιάδου ψηφίστηκε από την διεθνώς καταξιωμένη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, ως μια από τις 50 ισχυρότερες γυναίκες σε αυτό το χώρο.

Ήταν μάλιστα και η μοναδική Ευρωπαία γυναίκα μιας και οι περισσότερες προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν ρωτήθηκε για την επιτυχία της σε ένα μάλλον ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον σχολίασε: «Η αυτοπεποίθηση χτίζεται παίρνοντας ρίσκα και μαθαίνοντας πώς να διαχειρίζεσαι αυτά τα ρίσκα. Ο καθένας διδάσκεται μέσα από τις επιλογές που κάνει στη ζωή, συναναστρεφόμενος τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την αυτοπεποίθηση σου».

Η επιλογή των 50 ισχυρότερων γυναικών γίνεται από την διεθνώς καταξιωμένη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young σε συνεργασία με την Hedge Fund Journal. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις ολοένα και περισσότερο αποτελεσματικές επιδόσεις των hedge funds που διευθύνονται από γυναίκες, οι περιπτώσεις αυτές στον κλάδο εξακολουθούν να παραμένουν μειοψηφία.

Η εκδήλωση έγινε την στο ξενοδοχείο St Regis της Νέας Υόρκης.

Elena amvrosiadou sss g

 

Who is who
Συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο 50 ισχυρών γυναικών στη διαχείριση hedge funds από το 2010 ενώ κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις και στη λίστα των Financial News με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες της οικονομίας στην Ευρώπη από το 2007 έως το 2009.

Η κα Έλενα Αμβροσιάδου είναι η ιδιοκτήτρια του πιο σύγχρονου ιστιοφόρου του κόσμου το πασίγνωστο «Γεράκι» της Μάλτα.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε την καριέρα της ως Χημικός Μηχανικός. Δυναμική με οξυδέρκεια και επιχειρηματικό μυαλό γίνεται η νεότερη senior executive στην BP σε ηλικία 27 ετών. Το 1993 ιδρύει τη δική της εταιρεία την IKOS (ΟΙΚΟΣ) με αρχικό κεφάλαιο που δεν ξεπερνά τα 350.000 ευρώ. Τα κέρδη συσσωρεύονται και το 2004 το εισόδημά της αγγίζει τα 16 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Το όνομά της συζητήθηκε όταν αγόρασε το «Γεράκι της Μάλτας». Ήταν τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ για ιστιοφόρο. Δεν ήταν όμως η μόνη επίδειξη δυναμισμού. Η Ελενα Αμβροσιάδου έχει επιδείξει πλούσια φιλανθρωπική δράση, υποστηρίζοντας σε μόνιμη βάση την ARK (Absolute Return for Kids) την Oxford Philomusica Orchestra, τον Ερυθρό Σταυρό, την Αντικαρκινική Εταιρεία στην Κύπρο, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, ενώ κάλυψε οικονομικά την αποστολή των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Αϊτή, όπου και πέτυχαν τον απεγκλωβισμό ενός 24χρονου που ήταν θαμμένος επί 11 ημέρες στα χαλάσματα. Όσο για την άποψή της περί φιλανθρωπίας, η απάντησή της είναι σαφής.

«Φιλανθρωπία δεν είναι μόνον τα χρήματα. Είναι ο χρόνος και η προσπάθεια ενός ανθρώπου να συμβάλει σε κάτι και να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους μπορεί να δραστηριοποιηθεί o κάθε πολίτης στην Ελλάδα. Εμείς οι Ελληνες δίνουμε μεγαλύτερο χρόνο στην πολιτική παρά στη βελτίωση των συνθηκών και νομίζουμε ότι μέσα από την πολιτική θα βρεθούν λύσεις, ενώ μέσα από το συνάνθρωπό μας μπορούν να βρεθούν λύσεις και να τα κάνουμε όλα καλύτερα. Αυτό είναι το μήνυμα της φιλανθρωπίας».

Για αυτό τον λόγο έδωσε πολλές φορές το Γεράκι της Μάλτας για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της όπως η διάσημη μεγάλη κυρία των Hedge Funds Hegerued με τους φίλους της και ο διάσημος γκαλερίστας Gaggosian.

Πηγή : Πρώτο Θέμα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr