Οι Dromocosmicas για δύο μέρες στο Θέατρο “Ανατολικά του Νέστου”

22 Ιανουαρίου 201610:30

Το θέατρο Ανατολικά Του Νέστου σας ενημερώνει ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου ( Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου) έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο χώρο του (Βελισαρίου 26) τους αξιόλογους καλλιτέχνες DROMOCÓSMICAS. Οι DROMOCÓSMICAS είναι ένας περιοδεύον θίασος που ξεκίνησε το ταξίδι του το 2008 σε μια συνάντηση μεταξύ της Camilla Bombardini (Ιταλία) και του Byron Skouris (Βραζιλία). Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων η καλλιτεχνική αυτή παρέα συνεργάζεται με θιάσους και καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες δίνοντας παραστάσεις που επικεντρώνονται στην έρευνα τους πάνω σε μερικά δημοφιλή είδη θεάτρου, ειδικότερα στοσωματικό θέατρο, θέατρο κλόουν και θέατρο του δρόμου. Oι Dromocosmicas παρουσιάζουν τις παραστάσεις και τα σεμινάρια τους σε πλατείες, θέατρα, σχολεία, κοινωνικά project και φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες (www.dromocosmicas.com. )

Οι DROMOCÓSMICAS θα είναι κοντά μας για 2 παραστάσεις (Σάββατο 20.00 & Κυριακή 11.00) με το έργο   ” VAGOR & BELLAVITA “. Λίγα λόγια για το έργο: Η Μπελαβίτα ζει κάτω από μια γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνά, αυτό την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα, αυτό και την κοιμίζει. Μία μέρα θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ρουτίνα της ζωής της. Ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης, ο Βάγκορ, θα εμφανιστεί έχοντας ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Οι δύο ήρωες από εκείνη τη στιγμή μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, μιας και δεν ελπίζουν τίποτε από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως “ονειρεύονται” κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή. Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο – τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Η παράσταση απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους. Γενική είσοδος 8 ευρώ.Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6973498913.

Η παρουσία των DROMOCÓSMICAS στην πόλη μας θα ολοκληρωθεί με το σεμινάριο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ”. Το σεμινάριο είναι βιωματικό και απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει την τέχνη του σωματικού θεάτρου από κοντά -ανεξαρτήτως της προηγούμενης θεατρικής του εμπειρίας. Μια συνάντηση με σκοπό να ξυπνήσουμε μέσω ψυχοφυσικών ασκήσεων σε συνδυασμό με ακροβατικά στοιχεία, τις εκφραστικές δυνατότητες του καθενός. Μια δουλειά πάνω στον εαυτό μας και στις ομαδικές σχέσεις. Το σεμινάριο θα είναι 3ωρο 17.00-20.00,η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί στο θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6973498913.

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr