Οι δράσεις του ΠΑΜΕ στην Απεργία. Αποκλεισμός στην e-value και πορεία στο κέντρο

13 Νοεμβρίου 201509:04

Στην ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ, αναφέρει:

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων στην Ξάνθη οργάνωσαν την απεργιακή περιφρούρηση και συγκέντρωση σε μεγάλους εργασιακούς χώρους του νομού. Συγκεκριμένα, με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων βιομηχανίας γάλακτος Ξάνθης – ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ που καθολικά συμμετείχε στην απεργία και βρισκόταν έξω από την πύλη του εργοστασίου, περιφρούρησαν την απεργία στο εργοστάσιο της Ροδόπης, ενάντια στην τρομοκρατία που ασκεί το τελευταίο διάστημα απέναντι στους εργαζόμενους της επιχείρησης η εργοδοσία. Ακόμη το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων νομού Ξάνθης έκανε περιφρούρηση στην E-Value, θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, χώρο με ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμβάσεις ενός μήνα για 360 ευρώ, υπερεντατικοποίηση της δουλειάς. Τέλος, ο σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθης περιφρούρησε τη φοιτητική λέσχη σίτισης.
20151112_064256

       Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (10:30π.μ Κεντρική Πλατεία) ήταν η πιο μαζική των τελευταίων ετών με το σωματείο των εργαζομένων της Ροδόπης, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, εργαζόμενους από τη λέσχη σίτισης. Μαζικό ήταν και το μπλοκ της Π.Α.Σ.ΕΒΕ. Επίσης, συμμετείχε το μπλοκ του Συλλόγου Οικότροφων φοιτητών και φοιτητές της Πολυτεχνικής που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ. Δυναμικό παρόν έδωσαν και οι μαθητές από ΕΠΑΛ και Γυμνάσια της πόλης .Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ Γιάννης Βουζαράς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στη φτώχεια και στη χρεοκοπία χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με σκοπό να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η φοροληστεία, η επικείμενη επιτάχυνση των διαδικασιών των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών και το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης θέλουν να φτιάξουν τα νέα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά που δεν τελείωσαν οι προηγούμενοι και μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, που κάνουν ότι διαφωνούν προχωράει στην ακόμα πιο γρήγορη υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων. Έχουμε υποχρέωση να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν και να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που κηρύσσουν συμμετοχή στις απεργίες στα λόγια, ενώ με τις προτάσεις τους δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να περάσει χωρίς αντίσταση τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου” τόνισε χαρακτηριστικά.

   Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποίησε ο Κώστας Βογιατζής , μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Στην ομιλία τόνισε πως : “Με τη σημερινή απεργία κορυφώνεται μια περίοδος αγωνιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στις οποίες πρωτοστάτησαν οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είναι εφαλτήριο για τη συνέχεια, για το πως θα δυναμώνουν δηλαδή οι διαθέσεις για οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων. Το πως θα ταράξει το κλίμα της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας που καλλιεργούν εργοδοσία, κυβέρνηση και εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σπέρνοντας το φόβο, την αναμονή και την λογική της ταξικής συνεργασίας. Παράδειγμα αποτελούν σήμερα οι περιφρουρήσεις της απεργίας έξω από τη γαλακτοβιομηχανία Ροδόπη, η εργοδοσία της οποίας έχει εξαγγείλει 5 απολύσεις, με το σωματείο των εργαζομένων και τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, καθώς και το χώρο της E-Value με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους μισθούς πείνας να οργιάζουν. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποτελειώσει μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης τον αιώνα που μας πέρασε, της κοινωνικής ασφάλισης, μαζί με νέες μεθοδεύσεις για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου προς το χειρότερο όπως προβλέπει το μνημόνιο. Τι επιλογή έχουμε οι εργαζόμενοι μπροστά σε όλα αυτά; Να ξεσηκωθούμε οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας. Να παραμερίσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό παλιό και νέο που πάει να στηθεί με στόχο να οδηγήσει τους εργαζόμενους στο δρόμο της υποταγής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που άνοιξαν τη συζήτηση για την απεργία σε επίπεδο Δ.Σ, μόλις 3 μέρες πριν την προκηρυγμένη ημερομηνία της, καλλιεργώντας την αντίληψη ότι τίποτα δεν γίνεται με αυτήν, αφού όλα είναι προαποφασισμένα. Να συνταχτούμε με το Π.Α.ΜΕ και το δρόμο του ταξικού αγώνα και της συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νεολαίας με στόχο την ανατροπή αυτών που καρπώνονται τον μόχθο μας, Κυβέρνηση – Ε.Ε – Επιχειρηματικοί όμιλοι και συνοδοιπόροι τους, την κατάκτηση της εξουσίας και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.” Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης και με τη λήξη της οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα σωματεία συνέχισαν την περιφρούρηση στους εργασιακούς χώρους.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr