Η Δικαιοσύνη μετά την άρση των μέτρων – Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες

22 Απριλίου 202009:15

Επείγουσες δικαστικές διαδικασίες, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα, οι προσημειώσεις υποθηκών σε ακίνητα και άλλες, περιλαμβάνονται σε εκείνες  που θα διεξάγονται, με την άρση των των περιοριστικών μέτρων.  

Ειδικότερα, την Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημέρωσε τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν τα υποθηκοφυλακεία, με σκοπό να τονωθεί η αγορά των ακινήτων και των μεταβιβάσεων, ενώ σε πρωτοδικεία και ειρηνοδικεία ενώ αρχικά μόνον οι επείγουσες διαδικασίες θα λειτουργήσουν.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και μετά από τις αποφάσεις των ειδικών και των εμπειρογνωμόνων. Επιπλέον, αναφορικά με την παράταση του δικαστικού έτους το καλοκαίρι, ολόκληρο τον Ιούλιο, όπως έχει ήδη εξαγγείλει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, είπε πως  είναι κυβερνητική απόφαση για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στην εκδίκαση των υποθέσεων, ποινικών, αστικών, φορολογικών, διοικητικής φύσεως και άλλες, που έχουν παγώσει λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr