Οι δάσκαλοι της Ξάνθης κοντά στους Καθηγητές. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία το απόγευμα

16 Μαΐου 201310:15
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης καταγγέλει τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των καθηγητών ενώ εκδηλώνει τη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , καλώντας σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που γίνεται στις 19.30 στην Κεντρική Πλατεία.
Kαταγγέλλουμε  την  τρικομματική κυβέρνηση που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιδημοκρατικό-αποκρουστικό πρόσωπό της και προχώρησε σε επιστράτευση εργαζομένων, αυτή τη φορά των εκπαιδευτικών.
   Η κυβέρνηση προσπαθεί να φοβίσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους χρησιμοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που έχει στα χέρια της και όλους τους αντιλαϊκούς-αντιδημοκρατικούς νόμους, προκειμένου να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πιο αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος.
   Θέλει να “τελειώνει” με όποιον κλάδο αγωνίζεται, με όποιον εργαζόμενο “σηκώνει κεφάλι”, ώστε από τη μια να περάσει τα βάρβαρα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και από την άλλη να “παραδειγματίσει” και να φοβίσει όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους.
    Στο νέο σχολείο της αγοράς θέλουν τον δάσκαλο συμβιβασμένο και υποταγμένο. Εργαζόμενο χωρίς δικαιώματα που ανάλογα θα “μαθαίνει και θα μορφώνει” τα παιδιά μας.
    Δεν δικαιούμαστε και δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να περάσει έτσι αυτή η κρατική τρομοκρατία. Η απόφαση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών μας αφορά όλους. Αφορά όλο το εργατικό κίνημα και κάθε εργαζόμενο. Αφορά το καίριο ζήτημα της Παιδείας, τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά μας.
    Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών. Πρέπει και μπορούμε να βάλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! 
 
    Η ΔΟΕ σε χτεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε συμπόρευση με την ΟΛΜΕ, κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ίδιας μορφής με την ΟΛΜΕ, η οποία ενεργοποιείται άμεσα με το κάλεσμα της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για «σπάσιμο» της επιστράτευσης στην πράξης.”
 
Όλοι στην συγκέντρωση Πέμπτη 16 Μάη 19:30΄ στην Κεντρική Πλατεία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr