Οι Avengers ξεπέρασαν το 1 δις δολάρια

7 Μαΐου 201815:15

Η νέα ταινία υπερηρώων Avengers: Infinity War, ξεπέρασε διεθνώς το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις, σημειώνοντας ρεκόρ και καθιστώντας την ταινία την πρώτη που το κατορθώνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην ιστορία του σινεμά. Μόλις στην 11η μέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, μία μέρα δηλαδή νωρίτερα από την ταινία Star Wars The Force Awakens, η ταινία έκοψε εισιτήρια αξίας 974,5 εκατ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο, ενώ κατέγραψε κέρδη 369,7 εκατ μόνο στις ΗΠΑ. Μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως η ταινία δεν έχει ακόμη κάνει πρεμιέρα στην αχανή αγορά της Κίνας.

Πρόκειται για την 34η ταινία στον κόσμο που κατορθώνει να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις, ενώ στη λίστα 14 από αυτές ανήκουν στα στούντιο της Disney και πολλές από αυτές στους ήρωες της Marvel που έχουν καθηλώσει του φανατικούς του είδους και ξεπερνούν χρόνο με το χρόνο κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Στην πρώτη πεντάδα των ταινιών με τις μεγαλύτερες εισπράξεις το Avatar, ο Τιτανικός (και τα δύο σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον), το Star Wars, η πρώτη ταινία των The Avengers και το Jurrassic World.

Στο δρόμο που χάραξε ο Black Panther

Τον περασμένο Μάρτιο το χορό των ρεκόρ άνοιγε ο Black Panther. Ο Αφροαμερικανός υπερήρωας σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων που ξεπέρασε το 1 δις δολάρια. Η επίδοση εντάσσει την ταινία στο Top 5 των φιλμ της Disney που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο και την τοποθετεί στις 32 ταινίες όλων των εποχών που έφεραν ένα δισεκατομμύριο στα ταμία τους, σύμφωνα με το IMDB.

“Κανένα στούντιο δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί πως ‘οι “μαύρες” ταινίες δεν ταξιδεύουν, πέρα από τον Ατλαντικό το ενδιαφέρον δεν θα είναι αρκετό” σχολιάζει ο αναλυτής των New York Times Jeff Bock. H ταινία υπερδιπλασίασε τις εισπράξεις της, σε σχέση με το ποσό που προβλεπόταν από την κυκλοφορία της στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και Καναδά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr