Η άτυχη στιγμή της “νέας” Energean

28 Μαρτίου 201922:53

Πριν λίγες ημέρες, η Energean, η μοναδική Ελληνική εταιρεία που κάνει εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα, και η μοναδική που κάνει έρευνες εξόρυξη φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, παρουσίασε το νέο της λογότυπο. Στην ουσία δεν πρόκειται για εικαστική αλλαγή αλλά για την αφαίρεση των “Oil” και “Gas”.

Η “νέα” εταιρεία, που σύμφωνα με την ίδια, έχει καταφέρει να εκταμιεύσει εκατοντάδες εκ, δολάρια, προσπάθησε να δείξει και κοινωνικό της πρόσωπο. Και λέμε προσπάθησε γιατί στο Δελτίο Τύπου που έστειλε στα ΜΜΕ, αναφέρει “αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Μπορούμε», στην διάρκεια του 2018 διατέθηκαν συνολικά 1.562 μερίδες φαγητού από τα γραφεία της Energean στην Αθήνα”

Η Energean, η εταιρεία που παράγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κάνει έρευνες σε Ήπειρο, Μαυροβούνιο και Αίγυπτο, για το 2018 πρόσφερε 4 γεύματα την ημέρα.

Το μέγεθος που έχει αποκτήσει η εταιρεία είναι τέτοιο πλέον, που οι παρεμβάσεις της, θα πρέπει να είναι πέρα του ουσιαστικού. Αυτό που παρουσίασε ως προσφορά, το κάνει και μια απλή ενορία της γειτονιάς.

Το μέλλον της εταιρείας, και ο ρόλος που καλείται να παίξει τα επόμενα χρόνια, και μάλιστα προς όφελος της ενεργειακής πολιτικής των ΗΠΑ είναι τέτοια, που ανάλογα θα πρέπει είναι και τα μεγέθη της προσφοράς προς τον Ελληνικό Λαό.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Την πολύ επιτυχημένη δραστηριότητα της ΜΚΟ «Μπορούμε» φέρνει στην Καβάλα η Energean, με σύνθημα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!

Με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με το «Μπορούμε» η Energean, η οποία λειτουργεί στον Κόλπο της Καβάλας (Πρίνος) τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, προσφέρει καθημερινά  μερίδες φαγητού στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Λίκνο Αγάπης» για τις ανάγκες οικογενειών της περιοχής που βρίσκονται σε οικονομική ένδεια. Το φαγητό παρασκευάζεται από την εταιρεία Oilfield Hospitality Services στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Energean για την καθημερινή σίτιση των εργαζομένων της εταιρείας στο ιδιόκτητο γεωτρύπανο Energean Force.

Σχετικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η κ. Ίλια Ρήγα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινούμε με το “Μπορούμε” και στην Καβάλα μία δράση που μέχρι σήμερα έχει ιδιαίτερη επιτυχία στην Αθήνα, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στην Ελλάδα. Ήδη διαθέτουμε καθημερινά σε άπορες οικογένειες, μέσω της “Λίκνο Αγάπης”, μερίδες φαγητού που παρασκευάζεται με βάση τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας στο γεωτρύπανο της εταιρείας για τους εργαζόμενούς μας.

Στόχος μας, όμως, είναι και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των φορέων, των επαγγελματιών της εστίασης, αλλά και των πολιτών για τη συγκέντρωση φαγητού για άπορους συμπολίτες μας. Τους καλούμε, λοιπόν, να δώσουν μαζί μας την μάχη στο πλαίσιο του 2ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «Μηδενική Πείνα»,  ώστε πραγματικά να μην πηγαίνει χαμένη καμία μερίδα φαγητού».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΜΚΟ «Μπορούμε», στην διάρκεια του 2018 διατέθηκαν συνολικά 1.562 μερίδες φαγητού από τα γραφεία της Energean στην Αθήνα.

Για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, το τηλέφωνο επικοινωνίας με την ΜΚΟ «Μπορούμε» είναι το 2103237805.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr