Σ. Ξυνίδης: H ΣΕΚΑΠ δεν μπορεί να είναι το πολιτικό μαγαζί κάποιων.

7 Μαρτίου 201014:44

pasok_floridis_xinidisΣτο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου του του Γιώργου Φλωρίδη ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ερωτηθείς από τα τοπικά μέσα για διάφορα ζητήματα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της ΣΕΚΑΠ.

“Τα δείγματα της νέας διοίκησης είναι σαφή” σημείωσε. “Είναι γνωστές οι σπατάλες της προηγούμενης περιόδου και υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών. Το ότι δεν υπήρξαν χρέη δεν σημαίνει ότι το έργο της προηγούμενης διοίκησης ήταν επιτυχημένο. Αυτή τη στιγμή η εταιρία προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα της μερίδια στην αγορά και το προσωπικό έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περιόδου και ότι δεν πρέπει να γίνει η εταιρία νέα ΣΕΒΑΘ ή ΣΕΠΕΚ. Σαν βουλευτής είμαι στο πλευρό της νέας διοίκησης είμαι στο πλευρό της ακόμη και σε δύσκολες αποφάσεις”  ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι  «Δεν μπορεί να είναι μαγαζί του πολιτικού κόσμου που θα εξυπηρετεί την εκλογική πελατεία, αλλά μια επιχείρηση με όρους αγοράς»

 «Όχι στο πολιτικό πλιάτσικο»

Κατά τα άλλα, και επιχειρώντας να ανατρέψει την εικόνα που θέλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχει επικεντρωθεί μόνο στην οικονομία αρνήθηκε το “πολιτικό πλιάτσικο” όπως το χαρακτήρισε και σημείωσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή βρισκόμαστε υπό την πίεση της χρεοκοπίας της χώρας, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το πολιτικό μας έργο. Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθεί ότι έχει γίνει από τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα. Και μόνο ο «Καλλικράτης», ο οποίος σε νομοθετικό επίπεδο αντιστοιχεί σε πολλά νομοσχέδια μαζί με όλες τις κοινωνικές ζυμώσεις,  θα μπορούσε να είναι ένα στοίχημα τετραετίας από μόνος του. Παράλληλα διέψευσε τη φημολογία για αναστολή του σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης και επεσήμανε ότι οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης θα γίνουν στον προβλεπόμενο χρόνο.

 «Πέρα από τον Καλλικράτη και τον εκλογικό νόμο, -που δεν έχουν μπει σε κάποιο συρτάρι- έχουμε ανοίξει το ασφαλιστικό και το φορολογικό, από το οποίο θα δοθεί το στίγμα της κυβέρνησης για την αναδιανομή του πλούτου. Ο χάρτης των φοροδοτών δεν έχει γίνει ποτέ ευκρινής.  Το ότι αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να προστρέξουμε σε μισθωτούς και συνταξιούχους οφείλεται στην ασάφεια του φορολογικού συστήματος και αυτή είναι μια υποχρέωση της κυβέρνησης που πρέπει να την εκπληρώσει την επόμενη χρονιά, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτό είναι το στοίχημα για το οποίο θα κριθούμε στη συνέχεια.» σημείωσε

«Η κυβέρνηση έχει περάσει το νόμο για το ΑΣΕΠ και την πλήρη αξιοκρατία, το νόμο για τα δάση, το νόμο για τις ΑΠΕ, τις διατάξεις για την Στατιστική Υπηρεσία, για την ιθαγένεια, για την ανάρτηση των αποφάσεων της διοίκησης στο διαδίκτυο. Προχωράμε στην τροποποίηση του υπαλληλικού κώδικα, έχει περάσει το αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης. Προ ολίγων ημερών υπήρξαν οι ανακοινώσεις για την Παιδεία, περνούν οι διατάξεις για τους δανειολήπτες και τον Τειρεσία και σειρά άλλων πολιτικών» ανέφερε ο Σωκράτης Ξυνίδης απαριθμώντας τις δράσεις της κυβέρνησης το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

 Τέλος, επικέντρωσε το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ σε 3 άξονες λέγοντας « Το σχέδιο είναι απλό: 1) σταθερότητα, 2) Κοινωνική Ανάπτυξη, 3) Διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές οι 3 λέξεις είναι η πλατφόρμα και το σχέδιό μας με το οποίο θα κριθούμε » κατέληξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χωρίς να παραλείψει να ασκήσει κριτικής στο Γραμματέα της Κ.Ο Χρήστο Παπουτσή για την επίθεσή του στο Φ. Σαχινίδη.

Το σχετικό βίνετο είναι αναρτημένο στο XanthiPress. TV εδώ

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr