“Γνωρίζετε τον τόπο σας”: Τo Moυσείο Γραμμοφώνων και νομισμάτων του Πολύσιτου

12 Ιανουαρίου 201400:05

Ο κ. Τριαντάφυλλος Κουρτίδης γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Πολύσιτος  Ξάνθης. Από τα εφηβικά του χρόνια άρχισε να σχηματίζει τη προσωπική του συλλογή νομισμάτων, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.Λάτρης της τέχνης και της παράδοσης βρήκε σ’ αυτήν την εναλλακτική ενασχόληση άλλη μια έκφραση της συλλεκτικής του προδιάθεσης. Η συλλογή του -με ελάχιστες εξαιρέσεις – περιλαμβάνει όλα τα νομίσματα κυκλοφορίας του Ελληνικού Κράτους από ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα.

γραμμόφωνα ΠολύσιτοςΑκόμη πάνω από 45 γραμμόφωνα, όλα συντηρημένα από τον ίδιο, καθώς επίσης και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα ιστορικής αξίας. Από το 2011 εκθέτει στο κοινό την συλλογή σε ιδιόκτητο οίκημα, το οποίο έχει αναπαλαιωθεί. Στο μουσείο γραμμοφώνων και νομισμάτων επίσης θα βρείτε εργαλεία 12.000 ετών, γνήσια υπογραφή του Παλαμά αλλά και το πρώτο χαρτονόμισμα της ελληνικής επικράτειας!

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr