Γνήσιος Καραμανλικός ο Ζαγναφέρης…μίλησε!!

8 Μαρτίου 201911:40

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης όταν πελεκίζει το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και δεν κοινοποιεί αντιαριστερά post, κάνει και κάτι δουλειές στην Αντιπεριφέρεια, έτσι με δελτίο ενημερώνει:

Μετά από 11 χρόνια ενός Δικαστικού αγώνα που ξεκίνησε επί Νομαρχίας Ξάνθης και συνεχίστηκε επί Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιτέλους δικαιωθήκαμε. Με την υπ’αριθ. 1455/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίφθηκαν οι λόγοι ακύρωσης του μεγαλύτερου έργου στον Νομό Ξάνθης, της άρδευσης της πεδιάδας μέσω μεταφοράς των υδάτων του Νέστου.

Το Αρδευτικό προέκυψε, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως πρόταση για τη θεραπεία των προβληματικών υπόγειων υδροφορέων και μακροπρόθεσμα ανάσχεση του κινδύνου ερημοποίησης της περιοχής η οποία υποφέρει από υφάλμυρα ύδατα ακόμη και για ξηρικές καλλιέργειες. Ένα έργο πνοή για τον αγροτικό τομέα που τόσο πολύτιμος είναι για την οικονομία της περιοχής μας, καθυστέρησε τουλάχιστον 11 χρόνια (θα χρειαστεί πλέον επικαιροποίηση μελετών), χάθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια και δεκάδες θέσεις εργασίας. Ας γνωρίζουν οι πολίτες της Ξάνθης ποιοι ήταν οι υπαίτιοι:

  • Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης
  • Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

 Χρέος των επόμενων Κυβερνήσεων είναι η προώθηση και αξιοποίηση του έργου. Επιβάλλεται ότι όλοι οι φορείς της Ξάνθης, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτική ηγεσία, επιμελητήριο, ΕΑΣ κλ. πρέπει να πιέσουν και να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr