Γκάφα από τον ΕΟΤ. Πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας σε βίντεο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού

7 Νοεμβρίου 201411:10

Μεγάλο λάθος από τον ΕΟΤ καθώς στο νέο βίντεο που παρουσιάστηκε στο Λονδίνο για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού συμπεριέλαβε και πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936!

Στο εν λόγω βιντεάκι, διάρκειας 11 λεπτών, υπό τον τίτλο “Θεοί, Μύθοι, ήρωες”, συμπεριλήφθηκαν πλάνα από την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας το 1936.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ένας ξανθός, γαλανομάτης αθλητής, στα πρότυπα της Χιτλερικής προπαγάνδας, να κρατά την Ολυμπιακή δάδα ενώ ανεβαίνει τα σκαλιά για να ανάψει το βωμό. Το πλάνο είναι από το υλικό της αγαπημένης προπαγανδίστριας του Χίτλερ, Λένι Ρίφενσταλ.

Μάλιστα την εν λόγω γκάφα αντιλήφθηκε ο Guardian, ο οποίος αναφέρει πως “αξιωματούχοι απέδωσαν το λάθος σε μια τεχνική αβλεψία λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να της δοθεί παραπάνω έμφαση σε μια στιγμή που ο τουρισμός, η ατμομηχανή της δοκιμαζόμενης ελληνικής οικονομίας, πηγαίνει πολύ καλά”.

Παράλληλα, ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς σε τηλεφωνική συνέντευξη στην βρετανική εφημερίδα έκανε λόγο για λάθος. “Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα, προσθέτει επίσης ότι βρίσκει ανεξήγητο το λόγο που το βίντεο αρχίζει  στη Νέα Υόρκη, με αφηγητή έναν Αμερικανό που συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1984, χωρίς να προβάλλει τίποτα από τη σύγχρονη εικόνα της χώρας ή τους νέους καινοτόμους Έλληνες.

Ο ΕΟΤ,  με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα που αφορά το επετειακό φιλμ του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού, διευκρίνισε:

“Το συγκεκριμένο φιλμ, τόσο στην εκδοχή των δέκα λεπτών, όσο και στην εκδοχή των 30 λεπτών που θα ανέβει αύριο στα κοινωνικά δίκτυα, περιλαμβάνει πλάνα αφής φλόγας Ολυμπιακών αγώνων (Αθήνα, Λονδίνο, Πεκίνο, Μόσχα, κ.α).

Μεταξύ αυτών εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε και ένα πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936.

Το σφάλμα εντοπίστηκε και ο ΕΟΤ αφαίρεσε άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο”.

news247.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr