Γιορτές Παλιάς Ξάνθης: Πληρώσαμε 8.000 για Βαζαίο-Κονταρό, εμφανίστηκε μόνο ο ένας; (αναζητείται ο Βαζαίος….)

11 Σεπτεμβρίου 201311:57

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου εκδήλωση των Γιορτών Παλιάς Πόλης το δίδυμο καλλιτεχνών Βαζαίος-Κονταρός εμφανίστηκε μόνο κατά το ήμισυ στη σκηνή των Γιορτών.

Και αυτό γιατί ο Λευτέρης Βαζαίος δεν εμφανίστηκε ποτέ για να τραγουδήσει αλλά μόνο ο συνεργάτης του Μανώλης Κονταρός. Η απουσία ενός καλλιτέχνη για τους όποιους λόγους είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Αυτό όμως που προβληματίζει είναι η πληροφορία , που δεν φαίνεται δυνατόν να διαψευστεί, ότι ο Δήμος Ξάνθης πλήρωσε κανονικά την αμοιβή και των δύο καλλιτεχνών σαν να εμφανίστηκαν και οι δύο στην Ξάνθη.

Πήραν 8.000 ευρώ για το μισό πρόγραμμα;

Σύμφωνα με το συμβόλαιο της εκπροσώπου τους με το Δήμο Ξάνθης «εταιρία που εδρεύει στο Ρέθυμνο), το οποίο υπεγράφη στις 24 Ιουλίου, η αμοιβή για τη συναυλία των δύο καλλιτεχνών ανήλθε σε 8.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει, στη συνέχεια ότι η σύμβαση αυτή τροποποιήθηκε προκειμένου να αντιστοιχεί στις πραγματικές υπηρεσίες που παρείχαν στο Δήμο.

Δεδομένου ότι ο Δήμος εξοφλεί πάντα έγκαιρα όλους τους καλλιτέχνες και ότι δεν υπάρχει κάποια μετατροπή της σύμβασης που να έχει δημοσιευτεί στη Διαύγεια, σχεδόν δέκα μέρες μετά την εμφάνιση των δύο καλλιτεχνών, φαίνεται πως ο Δήμος πλήρωσε εξ ολοκλήρου την εκπρόσωπό τους, αν και στη σκηνή εμφανίστηκε μόνο ένας από τους δύο καλλιτέχνες. Τα ηχητικά έξοδα και όλες οι υπόλοιπες δαπάνες βάρυναν το Δήμο και το ποσό των 8.000 ευρώ  αντιστοιχεί μόνος το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης.

Μάλιστα με βάση τους όρους που προβλέπονται στο συμφωνητικό, όπως η παραίτηση κάθε οφειλής σε περίπτωση που με υπαιτιότητα των καλλιτεχνών ματαιωθεί η συναυλία,  (παρότι δεν προβλέφθηκε περίπτωση να εμφανίστεί το μισό σχήμα(!)) δείχνουν ότι ο Δήμος δεν απεμπολεί εύκολα τα δικαιώματά του και προσπαθεί να προστατευτεί στις συναλλαγές του με τους καλλιτέχνες. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με το Δημόσιο Λογιστικό και ιδιωτική αγορά !

Μπορεί  το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των φετινών Γιορτών να χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό, αλλα μια σημαντική λεπτομέρεια δείχνει ότι είτε το δημόσιο λογιστικό παραμένει αρκετά δυσκίνητο είτε ότι υπήρξε μια αβλεψία. Παράλληλα, είναι αρκετά ενδιαφέρον ζήτημα το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις του Δήμου, οι αμοιβές των οποίων δημοσιοποιούνται απόλυτα, καλλιτέχνες όπως οι Βαζαίος-Κονταρός αμείβονται με 8.000 ευρώ ενώ σε πρόσφατο περιστατικό ο Γιώργος Τσαλίκης, στην Ξάνθη, επικαλέστηκε αμοιβή 500 ευρώ !

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr