Γιώργος Παυλίδης; Έκδοση βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους!

2 Οκτωβρίου 201417:18

Επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάνη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με την οποία τους ζητά να εξετάσουν την πρόταση έκδοσης βίζας 72 ωρών για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, απέστειλε ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

“Με δεδομένο ότι σε οδική απόσταση 3-4 ωρών από τα σύνορά μας, κατοικούν περίπου 25 εκατομμύρια Τούρκοι χωρίς ευκαιρίες weekend και παραλίες εγγύτερα, μια επιτυχής εφαρμογή του μέτρου μπορεί να φέρει τεράστια οφέλη στην περιοχή” επισημαίνει ο κ. Παυλίδης.

Εξηγεί δε, ότι, “η πρόταση αυτή λύνει το πρόβλημα της έκδοσης κανονικής βίζας που ταλαιπωρεί και αποθαρρύνει τους Τούρκους πολίτες και είναι ένας ασφαλής τρόπος αύξησης του τουρισμού”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Το μέτρο αυτό – διευκρινίζεται – “απαιτεί έγκριση από την αρμόδια Διεύθυνση Εφαρμογής της Συνθήκης “Σένγκεν” και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι διατεθειμένη να διαμορφώσει κατάλληλους χώρους στους Κήπους για τη χορήγηση βίζας, με στοχευμένες προτάσεις ελέγχου των διαβατηρίων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η βίζα 72 ωρών έχει εφαρμοστεί στα νησιά του Αιγαίου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”.

Η πρόταση του κ. Παυλίδη ‘αποτυπώνει’ το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή από την Τουρκία, αλλά και τις χώρες των Βαλκανίων, που, ιδίως το φετινό καλοκαίρι, “τροφοδότησαν” τους προορισμούς της Περιφέρειας με έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, σε σχέση με πέρυσι.

amoiridis_mixalis

Η Περιφέρεια θα προβάλλει το σύγχρονο ‘πρόσωπο’ της περιοχής, με έμφαση στα ιδιαίτερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο, επισήμανε ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

 

Η προσπάθεια της Περιφέρειας για την επίτευξη του προαναφερθέντος στόχου, το 2015, θα στηριχθεί – μεταξύ άλλων – στη στοχευμένη προβολή της περιοχής των Βαλκανίων, επειδή το ποσοστό των επισκεπτών απ’ αυτές είναι πολύ μεγάλο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Αμοιρίδης. Η προσπάθεια θα ‘εξαπλωθεί’ στις αγορές της Τουρκίας, της Κύπρου, αλλά και στην δυτικοευρωπαϊκή αγορά, τις σκανδιναβικές χώρες, την Αγγλία και τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Η Περιφέρεια θα προβάλλει το σύγχρονο ‘πρόσωπο’ της περιοχής, με έμφαση στα ιδιαίτερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, τον ανεξάντλητο φυσικό πλούτο, επισήμανε ο  κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr