Γιώργος Κολλάρος: Ανεπιθύμητος ο Πάιατ – Έξω ο Μακελάρης της Ουκρανίας

30 Σεπτεμβρίου 201821:33

Και πάνω που είχαμε συνηθίσει την Αριστερά με την Ακροδεξία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ο Γιώργος Κολλάρος πιστός στις εθιμοτυπικές δράσεις του ΚΚΕ αποκαθιστά την τάξη:

Αλεξανδρούπολη Τετάρτη 3 Οκτώβρη 2018, 18.30, στο Δημαρχείο

Αναχώρηση από Ξάνθη, 17.00, Πλατεία Ελευθερίας

Ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων δεν έχει καμία θέση στην Αλεξανδρούπολη ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα

Είναι ανεπιθύμητος

Η επικείμενη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη κάθε άλλο παρά “χαράς ευαγγέλια” πρέπει να σημαίνει για το λαό της περιοχής μας. Μετά τα εχέγγυα του πρωθυπουργού στα “σαλόνια της ανάπτυξης” των ΗΠΑ έρχεται τώρα η σειρά των ντόπιων “προυχόντων” να ξαναδώσουν διαπιστευτήρια καλού πλασιέ, για το πώς θα προχωρήσουν τα πολυδιαφημιζόμενα επενδυτικά σχέδια, δηλαδή ουσιαστικά για το πώς θα προχωρήσει ταχέως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, του αεροδρομίου αλλά και το πώς προχωράνε οι δρόμοι της Ενέργειας.

Όλα αυτά τα επενδυτικά σχέδια και τις συμφωνίες ο λαός μας πρέπει να τα μεταφράσει ως “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε”.

Η φιλολογία της κυβέρνησης περί “ανάπτυξης που έρχεται” αλλά και οι αυταπάτες για την “υγιή” επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να παγιδεύσουν το λαό. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν από τις επενδύσεις και στον κλάδο της Ενέργειας θα είναι χωρίς δικαιώματα, με εξαντλητικά ωράρια κ.λπ. Μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλια. Θυμίζουμε τη συμφωνία που “έκλεισε” η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ το 2014 με τη ρωσική «Gazprom» για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Αυτή αξιοποιήθηκε όχι για τις λαϊκές ανάγκες (φτηνή ενέργεια στην οικιακή κατανάλωση), αλλά αποκλειστικά για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει θέση το αίτημα για φθηνή ενέργεια για το λαό, αλλά τα όποια ανταποδοτικά οφέλη υπερθεματίζουν οι μνηστήρες των δημοτικών και περιφερειακών θώκων -οι οποίοι είτε στηρίζουν έμμεσα είτε εμπλέκονται άμεσα στα διάφορα σχέδια- αφορούν τους μεγαλοβιομηχάνους της περιοχής και όχι τα λαϊκά στρώματα. Ήδη, δημοσιεύματα μιλούν για σύνδεση στο οικιστικό δίκτυο μόλις του 22% των σπιτιών των μεγάλων πόλεων της περιοχής.

Κι όσο θα προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στη χώρα μας, ο λαός μας θα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η περιοχή (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αιγαίο, Κύπρος) ήδη μυρίζει μπαρούτι.

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση. Χρειάζεται δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης με τον τουρκικό λαό, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr