Γιαννακίδης: Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία του κόσμου της εργασίας

8 Σεπτεμβρίου 201810:17

«Σήμερα η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά βλέπει να ανοίγεται η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτό είναι και το στοίχημα της μεταμνημονιακής εποχής, να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της οικονομίας και να τεθούν οι όροι που θα εξασφαλίσουν τη μη επιστροφή στις πολιτικές και τις παθογένειες του παρελθόντος», επισημαίνει ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, στο άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης που επιδιώκουμε και για την οποία εργαζόμαστε -εξηγεί- είναι η προστασία του κόσμου της εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των δύο βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αυτές της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, που επανισχύουν ήδη από την 21η Αυγούστου, αποτελούν πολύ σημαντικά βήματα», σημειώνει στο άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε άλλο δε, σημείο του άρθρου του, ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υφυπουργός αναφέρει επ’ αυτού: «Η διαπραγμάτευση για το νέο ΕΣΠΑ έχει ξεκινήσει με πολύ καλές προοπτικές αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την αύξηση κατά 8% των διαθέσιμων πόρων της χώρας. Το νέο ΕΣΠΑ προσανατολίζεται στην επιλογή εκείνων των παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν τους παραγωγικούς τομείς που καταγράφουν αναπτυξιακή δυναμική, καινοτόμα και εξωστρεφή χαρακτηριστικά».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr