Γιαννακίδης: Η Κυβέρνηση αθετεί τη συμφωνία για τις αποζημιώσεις της Ευλογιάς. Κάλεσμα για κλιμάκωση αγώνα

11 Φεβρουαρίου 201418:47

Ως πλήρως αναξιόπιστη καταγγέλλει την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, μετά την περιπετειώδη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη. Μετά την απροθυμία του Υπουργού να συναντήσει τον Περιφερειάρχη, τη Δευτέρα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα από πιέσεις και επιμονή, από την πλευρά του Άρη Γιαννακίδη. Όμως, όπως αναφέρει, εξετάζοντας τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται, διαπίστωσε ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης έχει αθετηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ Περιφέρειας και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου για το θέμα της Ευλογιάς και των αποζημιώσεων για τη νόσο.

“Αθετήθηκαν οι υποσχέσεις”

Είχαμε καταλήξει σε μια συμφωνία και ήθελα να διαπιστώσω αν έχουν τηρηθεί οι υποσχέσεις” σημείωσε ο Άρης Γιαννακίδης σε δήλωσή του, αμέσως μετά, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στην Αθήνα, υλοποιώντας την απόφαση που έχει ληφθεί μαζί με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Θράκης. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη στην ΚΥΑ που προωθείται:

  • Αντί των 150 ευρώ που είχαμε συμφωνήσει ως αποζημίωση για κάθε ζώο που θανατώθηκε, προβλέπουν αποζημίωση από 120-140 ευρώ
  • Αντί της αποζημίωσης 20% για τα έμβια ζωά, που είχε συμφωνηθεί, προβλέπεται 10%
  • Δεν προβλέφθηκε αποζημίωση 50 ευρώ για τους κτηνοτρόφους που επιλέγουν να αναπληρώσουν το ζωικό κεφάλαιο
  • Το σημαντικότερο είναι ότι η νέα ΚΥΑ ισχύει από την 1-1-14, άρα το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων θα γίνει με την παλιά ΚΥΑ και αποζημίωση, μόλις 80 ευρώ.

“Τραγική Παλλινωδία της Κυβέρνησης”
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης κάνει για τραγική παλλινωδία της Κυβέρνησης, ειδικά σε ότι αφορά στην έναρξη ισχύος και προαναγγέλει κοινό μέτωπο για κινητοποιήσεις. “Από την Τετάρτη καλώ σε συνάντηση για κλιμάκωση του αγώνα . Παρατηρείται τρομερή καθυστέρηση από την Κυβέρνηση, Παλλινωδία στις αποφάσεις σε σχέση με όσα έχουν συμφωνηθεί και δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα” αναφέρει ο Περιφερειάρχης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr