Για τρίτη χρονιά συνεχίζεται ο ευτελισμός του Καρναβαλιού

23 Ιανουαρίου 201711:25

Δεν θα πούμε ότι μετά από πολλά χρόνια το καρναβάλι η καλύτερα οι Θρακικές Λαογραφικές γιορτές ευτελίζονται γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ο θεσμός είχε συνεχής ανάπτυξη και με συνθήκες ακόμα δυσκολότερες. Η νέα δημοτική αρχή κατάφερε σε μόλις τρία χρόνια να υποβαθμίσει τον θεσμό οδηγώντας τον σιγά σιγά σε μια γιορτή μερικών ημερών.

Είμαστε σχεδόν ένα μήνα πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα που να μας θυμίζει ότι σε λίγες ημέρες ξεκινά ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στην πόλη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τόση σημασία για τους ίδιους τους Ξανθιώτες, όσο για τον κόσμο που πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη. Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για την ημερομηνία, τις εκδηλώσεις, το πρόγραμμα ώστε ο κάθε επισκέπτης να μπορεί να κάνει τον δικό του προγραμματισμό.

Δεν υπάρχει ούτε καν το ΘΕΜΑ του φετινού καρναβαλιού το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη παρουσιασθεί για να γίνουν τα ανάλογα αφιερώματα η ακόμα καλύτερα, οι ίδιοι οι χρήστες να το προωθήσουν στα Social Networks. Αντί για τα παραπάνω ο Δήμος Ξάνθης κυκλοφόρησε μέσα από το Facebook ένα βίντεο που είναι πραγματικά η εκδίκηση του μέτριου.

Ευτυχώς όμως για την Ξάνθη, όλη την ανικανότητα του Δήμου την μετριάζουν οι ενεργοί πολίτες της και ειδικά οι Σύλλογοι όπου φροντίζουν να ενημερώνουν τόσο τα μέλη τους όσο και επισκέπτες. Σε αυτά να συμπεριλάβουμε και την δική μας προσπάθεια όπου κάθε χρόνο προωθούμε το θεσμό μέσα από το δίκτυο μας –Hellas Press Media – και από εργαλεία που εδώ και 4 χρόνια έχουμε δημιουργήσει με το 2016 να έχουμε ενημερώσει περισσότερους από 1.500.000 χρήστες για τον θεσμό.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr