Για να ξέρετε τι περνάει μόλις 50 μέτρα από την Δυτική Έξοδο της Εγνατίας Οδού στην Ξάνθη

25 Ιουνίου 201818:45

Τρομακτική έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου της εταιρείας «Μεξικανικά Πετρέλαια» σημειώθηκε στη μεξικανική πολιτεία Veracruz, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία έχουν εκτεταμένα εγκαύματα στο 65% του σώματος τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η φοβερή αυτή έκρηξη που έγινε το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Ixtaczoquitlán της Veracruz, οφείλεται σε διαρροή αερίου στον αγωγό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Οι βαλβίδες στη διέλευση του καυσίμου έκλεισαν, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση του αγωγού.

Περνάνε τον TAP 50 μέτρα από την Δυτική Έξοδο της Εγνατίας Οδού

Σε παλιότερα άρθρο μας σχετικά με το θέμα σημειώναμε: 

Όποιος χρησιμοποιεί την Εγνατία Οδό θα διαπιστώσει ότι δίπλα ακριβώς από τον δρόμο γίνονται εργασίες όπου θα περάσει ο TAP και ήδη οι πρώτες σωλήνες έχουν μπει. Σε ένα σημείο όμως της Εγνατίας οδού, στην Δυτική έξοδο ο TAP περνάει πάρα πολύ κοντά από την έξοδο. Αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν να συνέβη αυτό και αφού η Κοινοπραξία δεν απαντά σε καμιά ερώτηση μας και σε κανένα τηλέφωνο μας (γιατί άραγε) επικοινωνήσαμε με την Εγνατία οδό και τον Δήμο Τοπείρου.

Η Εγνατία Οδός δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχετική μελέτη η ενημέρωση και ότι πως οι μόνες μελέτες που έχουν από την κοινοπραξία είναι για τα σημεία όπου ο ΤΑΠ τέμνει την Εγνατία Οδό. Βέβαια είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατόν στελέχη και εργαζόμενοι της Εγνατία Οδού να διασχίζουν το δρόμο και το έμπειρο μάτι τους να μην έχουν διαπιστώσει το σημείο αυτό.

Ο Δήμος Τοπείρου και ο κ.Μίχογλου ανέφερε πως και ο ίδιος δεν έχει καμιά ενημέρωση η μελέτη για το συγκεκριμένο σημείο αλλά όμως όπως είπε χαρακτηριστικά, “και να είχαμε μια μελέτη, μαζί με όλες τις άλλες θα χρειαζόμασταν έναν στρατό από μηχανικούς για να τις εξετάσουμε”

Ο αγωγός περνάει και ακριβώς κάτω από τον παράλληλο δρόμο της Εγνατίας Οδού

Στο συγκεκριμένο σημείο θα διαπιστώσει κανείς ότι τα έργα έχουν “ξηλώσει” και τον παράλληλο δρόμο της Εγνατία Οδού και ακριβώς από κάτω και για πολλά μέτρα περνάει ο αγωγός. Με την αποκατάσταση δεν θα φαίνεται τίποτα αλλά σε έναν δρόμο και για πολλά μέτρα θα περνάει από κάτω ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς

Και στον Δήμο Αβδήρων αγνοούν αν το σημείο που τέμνει ο TAP τον κεντρικό δρόμο είναι ασφαλές

Και σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Αβδήρων για σημείο που ο TAP τέμνει τον κεντρικό δρόμο, έναν δρόμο που διασχίζουν χιλιάδες πολίτες και σχολικά λεωφορεία κάθε μέρα, δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει αφού όπως μας είπαν τις άδειες τις δίνει η Περιφέρεια

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr