Για 24 ώρες το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ταξιδεύει με τον Μάνο Χατζηδάκι

14 Ιουνίου 201818:31

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 και για 24 ολόκληρες ώρες το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης ταξιδεύει στη γειτονιά των Αγγέλων και συναντά το Μεγάλο Ξανθιώτη Δημιουργό που με τη ζωή και την τέχνη του φώτισε το δρόμο του πολιτισμού στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την υδρόγειο.

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από το ραδιόφωνο του Δήμου Ξάνθης,  με την καταλυτική υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όλων των μουσικών παραγωγών της “Όμορφης Πόλης 89,9”,  που με το Γιάννη Στεφανίδη μπροστά στα πλατό των πικ απ φροντίζουν να έχουμε όλο το 24ωρο επαφή με το Μάνο Χατζιδάκι.

Το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης, το Μουσικό σχολείο Ξάνθης, το Γυμνάσιο Πολυσίτου, το Πανεπιστήμιο με το Σύλλογο Φοιτητών “Η Γέφυρα”, συμπράττουν με την “Όμορφη Πόλη 89,9” και μεταδίδουν τη δουλειά τους και τις ηχογραφήσεις – αφιερώματα  τους που πραγματοποιήσαμε όλοι  μαζί, σε μια ενέργεια συνεργασίας, πολιτιστικής και πολιτισμικής ώσμωσης, σε μια εμπνευσμένη δημιουργική διαδικασία συμπόρευσης, έρευνας και διερεύνησης της πορείας του Μάνου Χατζιδάκι.

Είναι μια συνεργασία που ξεκίνησε από το 2015 και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον,  ελπίζοντας ότι η πορεία θα είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική, μεγάλη σε μήκος και επαναπροσδιοριστική, γιατί ο Μάνος Χατζιδάκις είναι μια “ιδέα”, δημιουργικά ρευστή και ανεξάντλητη.

Εκτός των εκπλήξεων που έχουμε για την αυριανή ημέρα, με μουσικές του Μάνου Χατζιδάκι που δεν ακούστηκαν αρκετά, έχουμε προγραμματίσει να ακούσουμε: 

Στις 08:00 μια εκπομπή που ετοίμασε το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης με την Καθηγήτριας τους κα. Στέλλα Δενδηλιάρη.

Στις 15:00  το Γιάννη Στεφανίδη με τα βινύλια του στα πλατό των πικ απ να μιλούν για το Μουσικοσυνθέτη .

Στις 17:00 “Ο Μάνος  Χατζιδάκι στο 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ”.  Μια δίωρη εκπομπή που έστισε και σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Χαραλαμπάκης για τη “Γέφυρα” των φοιτητών της Ξάνθης, όπου πλήθος συνεργατών του Μάνου μιλούν γι αυτόν και για τις δημιουργικές του συνήθειες στην καθημερινότητα των εμπνεύσεων και λειτουργιών του.

Στις 19:00 το Γυμνάσιο Πολύσιτου που ετοίμασε και παρουσιάζει αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, τον Ξανθιώτη Δημιουργό του πλανήτη….

Καλή ακρόαση σε αυτή τη μαγική γειτονιά,  στα πλακόστρωτα σοκάκια της Ξάνθης που αναδύουν ήχους και αρώματα του Μάνου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr