Γερμανική βόμβα: Να χρεοκοπούν κράτη για να μην τα πληρώνουμε

31 Οκτωβρίου 201312:33

Προφανώς εμποτισμένος από το πνεύμα της αλληλεγγύης ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης έριξε ξανά στο τραπέζι την ιδέα της κρατικής χρεοκοπίας στην ευρωζώνη που ακόμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της από την κρίση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires ο Γενς Βάιντμαν δήλωσε:
”Θα πρέπει να είναι δυνατόν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να κηρύσσονται σε πτώχευση χωρίς να αποτελούν απειλή για την ευρύτερη χρηματοοικονομική σταθερότητας.

Τα κράτη μέλη της νομισματικής ένωσης θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των δημοσιονομικών τους πολιτικών χωρίς οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών να πρέπει να πληρώνουν γι΄ αυτούς”.

Ο Γερμανός τραπεζίτης ζήτησε νέα μέτρα για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα στην ευρωζώνη, ενώ τάχθηκε κατά των ελάχιστων μισθών.

”Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι ελάχιστοι μισθοί οδηγούν σε υψηλότερη ανεργία και στις χώρες της νότιας Ευρώπης οι ελάχιστοι μισθοί είναι ένας λόγος για την υψηλή ανεργία μεταξύ των νέων”

Πηγή : newsit.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr