Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο για το κλείσιμο άλλων δύο εργοστασίων της ΕΒΖ

11 Ιουλίου 201422:07

Ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕ για το κλείσιμο της ΕΒΖ

Η αποβιομηχάνιση της χώρας είναι το μόνο μη επιθυμητό τις στιγμές οικονομικής κρίσης που βιώνουμε καθημερινά. Όμως η διοίκηση της ΕΒΖ μετά από πρόταση οικονομικών συμβούλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, θα αποφασίσει να κλείσει τα εργοστάσια ζάχαρης (ζαχαρουργεία) στην Ορεστιάδα και στις Σέρρες, βάζοντας τέλος στα δύο από τα τρία εργοστάσια της χώρας. Οι βιομηχανίες αυτές μεταποιούσαν και παρήγαν ανταγωνιστικό τελικό προϊόν προς κατανάλωση στα ράφια των σούπερ μάρκετ για περισσότερο από σαράντα χρόνια τώρα. Το κλείσιμο των εργοστασίων βυθίζει εκατοντάδες οικογένειες στην παραμεθόριο στην ανεργία και μειώνει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Μιας χώρας που αγωνίζεται να δώσει προστιθέμενη αξία στα αγροτικά της προϊόντα μέσα από την μεταποίηση. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός χιλιάδων αγροτών που έχουν επενδύσει στην τευτλοκαλλιέργεια και εκατομμυρίων ευρώ που κοστίζει η κατασκευή εργοστασίων ζάχαρης κινδυνεύουν με μια οικονομική μελέτη να γίνουν παλιοσίδερα.
Κύριοι υπεύθυνοι η οικονομική μελέτη που χρειάζονται τα εργοστάσια ζάχαρης είναι αυτή της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητάς τους.

Η Θράκη και η Μακεδονία δεν θωρακίζονται κλείνοντας παραγωγικές μονάδες και κάνοντας οικονομικούς πρόσφυγες τους ακρίτες της Ελλάδας. Οι οικονομικές μελέτες δεν εξετάζουν κοινωνικές ή πολιτικές παραμέτρους, αλλά ούτε μπορούν να δώσουν λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων ερημώνοντας τα σύνορα του κράτους, τα μαθηματικά δεν είναι κοινωνιολογία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr