Γ. Αμοιρίδης στην Ξάνθη: «Κόκκινη γραμμή» για τη ΔΗΜΑΡ το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο !

23 Μαΐου 201319:43

Στην Ξάνθη βρέθηκε την Πέμπτη ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης.

Ουσιαστικά έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή» μιλώντας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, παραχωρώντας Συνέντευξη Τύπου από  την Ξάνθη, όπου βρέθηκε.  Ο βουλευτής Πιερίας, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη,  επισκέφθηκε το μεσημέρι το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα για το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του Ψυχολογικού Κέντρου  ενώ το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη για τα θέματα που απασχόλησαν την επίσκεψή του καθώς επίσης και για το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

«Θα είναι σαν να αποσύρει την ταυτότητά της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ αν δεν περάσει»

«Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι σαν να αποσύρει η ΔΗΜΑΡ την ταυτότητά της από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει δήλωση Πρωθυπουργού ή Υπουργού ότι δεν θα περάσει το Νομοσχέδιο» είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δοκιμάζει τη συνοχή της κυβέρνησης και πόσο άβολα νιώθει το κόμμα της αριστεράς όταν ο Πρωθυπουργός κατηγορείται ευθέως από πολιτικές δυνάμεις ότι «κλείνει το μάτι στο νεοναζιστικό κόμμα της Χ.Α.» με αφορμή την άρνηση να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη . Όπως εκτίμησε ο Γιάννης Αμοιρίδης το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή και θα ψηφιστεί, παρότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και να εξασφαλιστεί ότι το νομοσχέδιο δεν θα επηρρεάσει τη ελευθερία έκφρασης των πολιτών.

Γενικότερα, ανέφερε για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο, το οποίο προσαρμόζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία , ότι λόγω της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, χάνεται η ουσία του και πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει κοινή συνιστώσα με τις υπόλοιπες κυβερνητικές δυνάμεις για να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή, ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κριτική για Δένδια, εύσημα για το Κέντρο της Ξάνθης

«Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία το Κέντρο Φύλαξης  κάτι που θα μεταφέρω στην Αθήνα» είπε για την επίσκεψή του στην Αστυνομική Σχολή, ενώ έκανε ιδιαίτερα μνεία στο Διοικητή του Κέντρου κ. Χατζησταμάτη και το πνεύμα αλληλεγγύης που τον διακατέχει. «Αυτοί που τους θεωρούν απόβλημα της κοινωνίας, έχουν βρει μια ζεστή γωνιά και παραμένουν νέα παιδιά με όνειρα, παρότι κάποιοι ήθελαν να δείξουν ότι “καθαρίζουν” το κέντρο της Αθήνας, μεταφέροντας το πρόβλημα αλλού και επιλύοντάς το μόνο επικοινωνιακά», ανέφερε ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το χαρακτήρα του Κέντρου διευκρίνισε ότι μπορεί να είναι ένας χώρος στερητικός της ελευθερίας αλλά με ευαισθησία που δεν συναντάται αλλού. «Οι άνθρωποι της Ξάνθης έχουν τρομερές ευαισθησίες και το παρατηρώ χρόνια τώρα» είπε και κατέληξε πως για το μεταναστευτικό απαιτείται πίεση της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου 2 προς όφελος της χώρας.

Νομοθετική Πρωτοβουλία για το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης

Σε ότι αφορά στο Ψυχολογικό Κέντρο, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι το Παράρτημα της Ξάνθης διατηρήθηκε σε μορφή Ιδιωτικού Δικαίου, παρότι η κεντρική δομή στη Θεσσαλονίκη έγινε νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ο Γιάννης Αμοιρίδης σημείωσε ότι είχε πολύ γόνιμη συνεργασία με το Μητροπολίτη Ξάνθης και πρόσθεσε ότι η χώρα εκτός από τα μνημόνια πρέπει να προσέξει τις κοινωνικές της δομές και να εκμεταλλευτεί τους πόρους για την κοινωνική συνοχή. Τέλος, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ θα επιχειρήσει με νομοθετική πρωτοβουλία να επιλύσει το πρόβλημα που υπάρχει και να μετατραπεί σε ΝΠΔΔ, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου στο μέλλον.

Για την Κεντροαριστερά και την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση

«Περνάμε σε δεύτερο επίπεδο πλέον και διαχωρίζουμε τις μημονιακές από τη μη μνημονιακές πολιτικές και ιδεολογικά η προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ θα γίνεται  πιο ορατή στην κοινωνία» είπε αναφέρομενος στην κριτική που δέχεται το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση. «Πολιτική σταθερότητα είναι το ζητούμενο για να λειτουργήσει η χώρα, και η Δημοκρατική Αριστερά έχει συμβάλει σε αυτό», ανέφερε ο Γιάννης Αμοιρίδης απαντώντας στην κριτική ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση δεν έχει εμφανή αποτελέσματα, κάτι που ο ίδιος αμφισβήτησε και έκανε λόγο για προτάσεις της ΔΗΜΑΡ που έχουν υιοθετηθεί στο κοινωνικό επίπεδο.

Σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύσταση του κεντροαριστερού χώρου, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ  διατηρεί της θέσεις και την ιδεολογία της και είναι έτοιμη να συζητήσει με πρόσωπα και κινήσεις πολιτών ,όχι με επικοινωνιακά κριτήρια, αλλά με στόχο να δοθεί προοπτική στο συγκεκριμένο χώρο. Η ανασύσταση του χώρου θα προέλθει μέσα από την κοινωνία, εκτίμησε.

Δέλκος για την ακύρωση της εκδήλωσης στην Ξάνθη

Σε ότι αφορά στα τοπικά θέματα και την ακύρωση της σχετικής εκδήλωσης από το ΠΑΣΟΚ  ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Κώστας Δέλκος ανέφερε ότι ο στόχος ήταν ουσιαστικός και όχι επικοινωνιακός. «Δυστυχώς υπήρξαν δυνάμεις που δεν θέλησαν και συνέβαλαν να ακυρωθεί η εκδήλωση» είπε αλλά ανέφερε ότι το θέμα βρίσκεται μπροστά και είναι πολύ πιο σύνθετο από μια απλή συνεννόηση μεταξύ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.amoiridis 1 amoiridis 2

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr