Frozen yogurt μέλι με αλμυρά καρύδια

19 Αυγούστου 201410:39

Υλικά

Για το παγωτό
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
75γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ. μέλι
Για τα αλμυρά καρύδια
200γρ. καρυδόψιχα
½ ασπράδι αβγού
¼ κουτ. γλυκού αλάτι (2γρ.)
Διαδικασία

Φτιάχνετε το παγωτό

Βήμα 1

Σε ένα σκεύος ρίχνετε τη ζάχαρη με το μέλι και τα ζεσταίνετε ελαφρά, ίσα ίσα να χλυαρύνει το μίγμα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σιρόπι που φτιάξατε στο γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Το βάζετε στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά. Αφού το μίγμα κρυώσει, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το μεταφέρετε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά μία ώρα μια – δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.

Φτιάχνετε τα αλμυρά καρύδια

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος, χτυπάτε το ασπράδι με το πιρούνι χωρίς να το αφήσετε να φουσκώσει πολύ. Ρίχνετε μέσα την καρυδόψιχα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Προσθέτετε το αλάτι, απλώνετε την καρυδόψιχα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να στεγνώσει το ασπράδι. Αφού βγάλετε τη γαρνιτούρα του γλυκού σας από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και τη συντηρείτε σε τάπερ εκτός ψυγείου. Πασπαλίζετε το frozen yogurt με τα αλμυρά καρύδια και σερβίρετε.

Tips
*Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συνοδεύσετε το frozen yogurt με ξηρούς καρπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο φρούτο εποχής της αρεσκείας σας.
*Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον άλλο ξηρό καρπό, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr