Φρένο στην επένδυση χρυσού στη Θράκη

8 Μαρτίου 201316:24

Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση παραγωγής χρυσού στο Πέραμα προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι η διαδικασία αδειοδότησης της επένδυσης θα είχε ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.

Στην ανακοίνωση του Σ.Κεδίκογλου, διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες για τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει (χθες) την επιβολή τελών για μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου, λέγοντας πως τα τέλη τα οποία αφορούν μεταλλευτικές δραστηριότητες ιδιωτικών μεταλλείων θα αποδοθούν αναδρομικά από την 1η Ιανουρίου 2013.

www.enet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr