F287D0F49B7F2E788874B38BAC332A5A

Πήγαν να κάψουν επιθεωρητές εργασίας!

30 Δεκεμβρίου 201017:17

F287D0F49B7F2E788874B38BAC332A5AΌταν οι δύο επιθεωρητές -ένας άνδρας και μία γυναίκα- της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Μαγνησίας περνούσαν την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, την πύλη της επιχείρησης «Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε.», δεν μπορούσαν ασφαλώς να φανταστούν τη συνέχεια.

Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και έχει αντικείμενο την περισυλλογή, επεξεργασία σιδήρων μετάλλων (scrap) και αυτοκινήτων είχε συμβεί πριν λίγες μέρες εργατικό ατύχημα. Ένας 38χρονος αλλοδαπός είχε τραυματιστεί σοβαρά, εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κοπής αυτοκινήτου.

Το ατύχημα είχε αναγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας από τους υπευθύνους της εταιρείας και η επίσκεψη των επιθεωρητών ήταν αναμενόμενη.

Όταν όμως η παρουσία των επιθεωρητών έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους, δύο από αυτούς, που εκτελούσαν εργασίες οξυγονοκόλλησης, εγκατέλειψαν την εργασία τους και έσπευσαν, τρέχοντας, να εξαφανιστούν. Οι επιθεωρητές τους αναζήτησαν και προσπάθησαν να πάρουν τα στοιχεία τους, εκτιμώντας ότι πρόκειται για περιστατικό αδήλωτης εργασίας.

Τότε δέχθηκαν επίθεση από το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης και άλλα άτομα, που τους απώθησαν με βιαιότητα προς την έξοδο.

Στο φυλάκιο της εισόδου τους επιτέθηκε και πάλι ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο οποίος, κραδαίνοντας τη μάνικα πετρελαίου της δεξαμενής ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην είσοδο, περίελουσε με πετρέλαιο τον έναν από τους επιθεωρητές και απειλούσε να τον κάψει, φωνάζοντας, «αν δεν φύγεις, θα γίνει και άλλο ατύχημα».

Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση της Αστυνομίας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και κινήθηκε η διαδικασία του Αυτόφωρου, αλλά ο εργοδότης είχε προλάβει να εξαφανιστεί. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και οι επιθεωρητές προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με ανακοίνωσή της, καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας αμέριστη συμπαράστασή στους επιθεωρητές που δέχθηκαν την επίθεση και διαμηνύοντας προς κάθε πλευρά ότι το ελεγκτικό έργο της Επιθεώρησης Εργασίας δεν κάμπτεται από τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr