Φωτιά στα Άβδηρα την Κυριακή. Ανησύχησε η Κατασκήνωση που έκανε άσκηση εκκένωσης

13 Ιουλίου 201423:12

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και τις μαθητικές κατασκηνώσεις δεν δημιούργησε ιδιαίτερους κινδύνους. Για το λόγο αυτό βρέθηκαν άμεσα στο σημείο τρία οχήματα και αρκετοί άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, λίγο μετά τις 5.30.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής περιόρισαν γρήγορα και έσβησαν τη φωτιά που έκαψε έκταση μερικών στρεμμάτων με πόες και χόρτα, πριν απειλήσει τις δασικές εκτάσεις που βρίσκονται δίπλα. Η αιτία και η ακριβής έκταση της Πυρκαγιάς δεν μπορούν να εκτιμηθούν.

Την ίδια ώρα για προληπτικούς λόγους στην Μαθητική Κατασκήνωση των Αβδήρων, που μόλις είχε υποδεχθεί τα παιδιά της δεύτερης περιόδου, πραγματοποίησαν προληπτική εκκένωση της κατασκήνωσης. Χωρίς ανησυχία και πανικό αλλά σε μορφή άσκηση τα παιδιά της κατασκήνωσης μαζί με τα στελέχη και το προσωπικό της κατασκήνωσης εκκένωσαν το χώρο.

Άμεσα ενημερώθηκαν ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης Τάσος Μάρκου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους για την ετοιμότητα των στελεχών και την αντίδρασή τους. Τα παιδιά επέστρεψαν αργά το απόγευμα στην Κατασκήνωση από την παραλία όπου πήγαν για περίπατο ενώ τη νύχτα υπήρξαν προληπτική περιφρούρηση του χώρου από τα στελέχη της Κατασκήνωσης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr