Οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται για την αδράνεια αρχών – πολιτών. Ώρα για πρόστιμα και συλλήψεις !

8 Μαρτίου 201609:30

Μπορεί η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη της Ξάνθης να προβληματίζει εδώ και πάρα πολύ καιρό και να  επιδεινώνεται, όμως, φιλόζωη συμπολίτης, με επιστολές της επισημαίνει τις ευθύνες όσων εγκαταλείπουν ζώα και ορισμένες πρακτικές που έχουν τεθεί εκτός ελέγχου.

Στις φωτογραφίες που αποστέλλει, φαίνονται τα κουτάβια που εγκαταλείπονται διαρκώς σε διάφορες περιοχές όπως κοντά στη ΣΕΚΕ  Όμως όπως σημειώνει, η κατάσταση χειροτερεύει , οι πολίτες δεν στειρώνουν τα δεσποζόμενα ζώα τους και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τα κουτάβια στους δρόμους

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην περιοχή της ΣΕΚΕ οπου εγκαταλείφθηκαν

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στην περιοχή της ΣΕΚΕ οπου εγκαταλείφθηκαν

Ζητούν παρέμβαση και της Αστυνομίας

Όμως υπάρχει μια ακόμη παράμετρος που έχει ιδιαίτερη σημασία. Όπως αναφέρει,  στο διαδίκτυο υπάρχουν πλήθος αγγελιών από Ξανθιώτες που ζητούν σκύλους για να ζευγαρώσουν ή πωλούν – παράνομα – σπάνιες ράτσες.

Είναι ένα είδος μόδας των τελευταίων ετών για διάφορους Ξανθιώτες, κυρίως νεαρούς, και όπως αναφέρουν αρκετοί φιλόζωοι ίσως είναι η ώρα η Αστυνομία να εμπλακεί στο θέμα των παρανομιών και με τη μεθοδολογία που διαθέτει, να εξαρθρώσει αυτά τα κυκλώματα ενώ και από τις υπηρεσίες Καθαριότητας θα πρέπει να ξεκινήσει η επιβολή προστίμων σε όσους με βάση το νόμο για την απαναραγωγή ζώων.

Όπως σημειώνουν οι φιλόζωοι, ανάμεσα στα σκυλιά που εγκαταλείπονται, βρίσκονται κυρίως καθαρόαιμα από ακριβές – και ενίοτε επιθετικές – ράτσες σκύλες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση πάντως είναι εδώ και καιρό εκτός ελέγχου και απαιτούνται δραστικές ενέργειες πριν υπάρξουν νέα δυσάρεστα περιστατικά ενώ η συμπολίτης δηλώνει πως οι φιλόζωοι δεν μπορούν ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ψυχικά να αντέξουν το βάρος της περίθαλψης τόσω αδέσποτων.

Την ίδια ώρα η αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Αβδήρων με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των πολιτών για περιστατικά δηλητηρίασης και βασανισμού ζώων συντροφιάς προκειμένου να καταγγέλονται τα σχετικά περιστατικά και να λογοδοτούν οι δράστες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr