Φίλης: Το σύνθημα, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική μπορεί να εκληφθεί ως αλυτρωτικό (βίντεο)

17 Ιουνίου 201812:52

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική», μπορεί να εκληφθεί ως αλυτρωτικό.

«Το σύνθημα, η Μακεδονία, είναι μία και Ελληνική, μπορεί να εκληφθεί ως μία αλυτρωτική δήλωση. Η Μακεδονία μετά τη συνθήκη του Βουκουρεστίου διενεμήθη γεωγραφικά σε τρεις χώρες. Ελλάδα, Νοτιοσλαβία, και Βουλγαρία» εξήγησε ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Η Ελληνική Μακεδονία, είναι Ελληνική, αυτό είναι το σωστό σύνθημα. Τα σύνορα είναι διασφαλισμένα, άρα δεν υπάρχει θέμα αλυτρωτισμού αυτή τη στιγμή για να συζήσουμε».

«Αυτή η συμφωνία σέβεται τις εθνικές ευαισθησίες των δύο χωρών. Δεν κάνει blame Game. Είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος δέχθηκε να αλλάξει το όνομά του», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr